Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

asbest in dakpannen

Auteur Bericht

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#0 Geplaatst: 2005-03-28 09:51:57

Allereerst wil ik zeggen dat ik dit een goede website vindt. Dit wordt mijn eerste bijdrage aan dit forum. Ik hoop dat ik ook andere mensen kan helpen in de toekomst als wij eenmaal starten met de verbouwingen van ons toekomstig huis in frankrijk (wij zijn trouwens nog naarstig op zoek...).   Nu mijn vraag: Wij hebben een heel leuk op te knappen huis gezien maar er werd ons wel verteld dat de dakpannen (rode) asbest bevat. Ik heb op nederlandse sites al iets gelezen over producten waar asbest in is verwerkt. Ik heb begrepen dat als het product waar asbest is in verwerkt nog in goede staat is (wat hier het geval is), het geen gevaar voor de gezondheid opleverd. Klopt dit? Is er iemand bekend met dit soort dakpannen en moeten ze perse direct verwijderd worden. Zo ja, moet dit, zoals in Nederland, ook door een specialistisch bedrijf gebeuren? Heeft iemand een idee wat me dat kan gaan kosten? Het dak zal ongeveer 120m2 zijn.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-03-28 11:27:16

Hallo

Over welke pannen heb je het eigenlijk.

Bij ons moest de verkoper het huis laten controleren op asbest - lood en termieten.

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#2 Geplaatst: 2005-03-28 17:05:58

Hallo, ik weet niet precies wat voor type maar volgens de makelaar bevat dit type asbest (welliswaar het 'goede' type?). Ik denk dat het om dakpannen gaat van asbestcement. A.s. weekend ga ik zelf kijken, dan weet ik meer.

Je zegt het goed dat de verkoper moet vertellen dat er asbest in huis zit. Dat is dus hier het geval. Maar de verkoper is het NIET verplicht om dit te verwijderen.

Ik wil nu graag weten of IK nu echt (veel) kosten moet maken om het dak te vervangen tbv onze gezondheid en om in de toekomst geen problemen te hebben met de verkoop.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-03-28 17:56:31

Ga hier eens kijken http://andeva.free.fr/.

Wat het je gaat kosten ???

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#4 Geplaatst: 2005-03-28 23:03:17

Naar wat ik heb begrepen over Asbest dakbedekking, kan het geen kwaad zolang het maar braaf op het dak ligt en je er niet in gaat snijden en/of zagen.

Aan de achterzijde van ons huis liggen  boven het schuur/stal gedeelte  leien van een ander materiaal dan de gewone leien. In die leien is volgens de dorpsaannemer asbest verwerkt maar is er niets aan de hand zolang je er maar afblijft en er niet in/mee/aan rommelt. Wij blijven er dan ook maar van af.

Toen wij het huis kochten - 7 jaar geleden - was de verplichting in onderzoek naar asbest/loodverf/termieten/grondvervuiling er nog niet.

Groetjes

Truze

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#5 Geplaatst: 2005-03-29 00:17:16

maar is er niets aan de hand zolang je er maar afblijft en er niet in/mee/aan rommelt.

 

Tot dusver blijkbaar geen enkel (?) probleem, doch de vraag die ik me stel is, wat als je bijvoorbeeld water recupereert vanaf het dak ?

Zoals wellicht iedereen wel weet, geeft gelijk welke dakbedekking "stof" en andere rotzooi af, dus vermoedt ik dat de asbest wellicht ook wel met de regenafvoer de grond in gaat want wind, regen, vogels, ... hebben ook invloed op de toestand annex "afbraak" van de dakbedekking. Niet ?

Johan (Fr)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2005-03-30 10:43:51

We doen ook>erg ons best om bridgeliefhebbers bij elkaar te krijgen. Wie kan>klaverjassen of het nou rotterdams of amsterdams is, is bij ons ook>aan het goede kaartadres.

Truze wil jij je hotmail nakijken

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2005-03-30 14:48:19

Peter zoekt asbest klaverjassers

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2005-03-30 14:53:01

Wel zwaar een hand vol met dakpannen..........

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#9 Geplaatst: 2005-03-30 23:45:47

Ook ik zou wel weer eens willen bridgen, maar het is lastig om liefhebbers van dit kaartspel te vinden in het grote Franse land. Weinig Nederlanders of Britten die in Frankrijk zijn gaan wonen blijken dit spel te beheersen. En de Fransen kunnen een aardig kaartje leggen, maar hanteren, eigenwijs als ze zijn, een geheel eigen systeem, dat in Nederland onbekend is en ook internationaal weinig weerklank vindt. Acol? Nooit van gehoord.

Wim

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#10 Geplaatst: 2005-03-31 10:56:18

Hallo allemaal,

Ik ben ook wel in voor een potje kaarten, maar dan moet ik eerst een huis in Frankrijk hebben gekocht...

Graag zou ik toch nog wat meer willlen weten over die asbesthoudende dakpannen. Vooral ben ik benieuwd naar de ervaringen van andere mensen die ook zo'n dak hebben (gehad). Wat hebben die ermee gedaan?

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#11 Geplaatst: 2005-03-31 12:01:36

Peter, ik heb mijn hotmail nagekeken hoor en als het goed is heb je een antwoord van mij gekregen.

Wat ons dak betreft. Wij hebben onder het gedeelte waar de zgn asbestpannen liggen, een aparte goot met aparte afvoer gelegd, beter voorkomen dan genezen. Dat was voor ons de beste en makkelijkste optie.

Jammer dat je niet bij ons in de buurt zetelt Wim,  je had zo aan kunnen schuiven voor een spelletje bridge.

En nu ik hier toch zit te typen, al gaat het dan niet alleen over dakpannen,  wie in/rond de Morvan zit en wil bridgen, laat maar weten.

En krijg je een tijdje geen reactie ( Peter)  krijgen, ik heb nog geen internetmogelijkheid in mijn franse onderkomen maar reactie komt dan echt als ik weer in de lage landen ben.

Groet

Truze

avatar#5387
Ronald-Les Bachats
Berichten: 4
Reacties: 12

#12 Geplaatst: 2005-04-10 17:15:07

 

Door mijn werk heb ik af en toe te maken met asbest(saneringen). Er zijn diverse soorten asbest die niet allemaal even gevaarlijk zijn. Je moet echter van het ergste uit gaan en asbestproducten als slecht voor je gezondheid beschouwen. Zolang de dakpannen niet broos zijn is er in principe niets aan de hand, zolang er maar niet in gezaagd, gesneden etc. wordt. Echter wanneer de dakpannen oud zijn kan (niet hechtgebonden) asbest vrijkomen. Dit zijn microvezels die met het oog niet zijn waar te nemen. Deze kunnen bij inademing op termijn longproblemen geven. Ditzelfde risico loopt men als er in asbestproducten wordt gezaagd.

In Nederland mag een particulier zelf asbestpannen verwijderen, mits dit niet een aantal vierkante meters te boven gaat. Hoe dit in Frankrijk is geregeld weet ik niet.

Indien de dakpannen in goede staat zijn zou ik niets ondernemen. Wil je ze echter toch verwijderen en mag dit (van de Franse wetgeving) door je zelf worden gedaan bevochtig dan de pannen alvorens ze er vanaf te halen. Zorg dat ze heel blijven en doe een mondkapje voor.

Succes.