Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

CU vs Bouwvergunning

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-03-30 23:15:54

Geachte forumleden,   Alle papieren voor de aankop van een stukje land liggen eindelijk bij de notaris. Als ontbindende voorwaarde willen wij laten opnemen dat er een bouwvergunning op een deel van het terrein te krijgen is. De huidige eigenaar heeft recentelijk een CU aangevraagd/gekregen en inmiddels bij de notaris afgegeven.  Nu lees ik in een ander forum dat wanneer er een CU afgegeven is de notaris waarschijnlijk het verkrijgen van een bouwvergunning niet als ontbinden factor op wil/zal nemen. Is dit juist? Als dit juist is begrijp ik het niet... een CU is toch geen bouwvergunning.    

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-03-30 23:38:52

Deze notaris heeft zijn vakliteratuur niet goed bijgehouden. Het karakter van een CU (Certificat d'Urbanisme) is in de loop van de jaren gewijzigd en treedt inderdaad niet in de plaats van een permis de construire (bouwvergunning). Als is er een CU (meer informatief tegenwoordig), dan nog kan het niet krijgen van een bouwvergunning als opschortende voorwaarde worden opgenomen in een compromis c.q. promesse de vente, voorlopig koopcontract.

Wim