Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

eigen watervooziening

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-04-03 19:52:59

Hallo,   Ik lees bij dit onderwerp de discussie met Henk333 over zijn bron in de Morvan. Daardoor ben ik me gaan afvragen of het bij mij kan, een eigen bron. Het is in Zuid Frankrijk? Omgeving Nimes - Sommiere? De grond is gelige vette klei met veel stenen.    Vragen: - Hoe kom ik er achter of er water zit en of er een bron geslagen kan worden? - Wat zijn de kosten van een bron incl. plaatsen c.q. slaan? - Heb je er een vergunning voor nodig? - Mag je onbeperkt water oppompen, of zijn er beperkingen aan de hoeveelheid of aan het seizoen?   Zijn er nog meer vragen die ik als leek vergeten ben te stellen?   vr.gr.   Gerard    

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-04-06 07:24:01

Bonjour,

Wij wonen sinds 3 jaar in de Dordogne en hebben in onze tuin een put laten slaan. Om te weten of er water was kwam er iemand met een wichelroede !! Wij geloofden daar niet in!! Maar het werkte! Op 8 meter diep zat het water. Er is een pomp ingehangen en via een drukvat en buizen onder de grond hebben wij nu een besproeiingsinstallatie voor onze tuin. Op nog 3 andere punten zijn tappunten gemaakt en daar kunnen tuinslangen aan gekoppeld worden. 3 van onze ( franse ) buren genieten er ook van! Wij hadden er geen vergunning voor nodig en mogen onbeperkt water pakken, alleen als er een sproeiverbod is ivm de droogte, dan mag je ook niet met de put sproeien.

De kosten heb ik nu niet bij de hand, maar wil het wel een keer voor je opzoeken.

succes

Pauline

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-04-06 07:31:23

Tip!

Ik weet niet of het hier al is geschreven, maar voor de mensen met een ADSL aansluiting is het mogelijk gratis te telefoneren via internet met Skype.com.Je moet het downloaden en in het bezit zijn van een microfoon ( kan vaak via de webcam of een hoofdtelefoontje .( is beter ivm het "rondzingen") Degene met wie je belt moet ook bij skype zijn aangemeld. Ik moet zeggen het werkt geweldig, alleen mensen in Nederland die internet via de kabel hebben geven soms wat problemen.

Voor wie er wat mee kan doen, veel succes.

Pauline

Mocht je er niet uitkomen, stuur maar een mailtje dan kunnen we helpen

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#3 Geplaatst: 2005-04-06 07:33:03

hoi pauline,

daar zou ik ook wel benieuwd naar zijn, dus als je tijd hebt..... laat het ons weten

salut,

marjorie

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-04-07 10:27:59

Beste Gerard,

ik zou ook bij buren rondkijken of die een bron hebben en zoja op welke diepte en met welke opbrengst. Of informeren of er ooit een put op het eigen terrein was.

Bronbouwers hebben ok vaak ervaring met het watervoorkomen in hun regio. Pages jaunes: puits, forages.

Kosten zijn natuurlijk afhankelijk van bodemgesteldheid en diepte.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-04-07 22:51:42

Goedenavond,

we zitten niet in de Morvan maar in de Allier. En ongeveer 800 meter van een dorpje. We hebben een echte put die daar al 130 jaar staat. Bij het openen van het deksel zie je beneden echt helder water en de vorige verkoper dronk het gewoon. We hebben het laten testen en het is gewoon goed drinkwater. Nog geen enkel jaar droogte gehad. Toch gebruiken we voor inwendig gebruik alleen flessenwater. Aangesloten is een pomp die het water naar het huis pompt voor douchen (boven), was/ en vaatwasser etc.. We vinden het nu echt een ideale situatie.  Maar omdat we er niet altijd wonen (we werken nog in Nederland) zal er voorlopig geen waterleiding worden aangelegd en ook omdat we het enige huis in de buurt zijn. Hoewel... de SIAEP wil de situatie nog eens bekijken. Kijk, het is geen moeten, die waterleiding, maar hierdoor is het toch heel leuk om met al die mensen kontakt te hebben en het gaat nu eigenlijk best heel  vriendschappelijk allemaal. Zelfs over zaken waar we het niet over eens zijn.