Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Plan de masse

Auteur Bericht

avatar#2878
jansen
Berichten: 2
Reacties: 74

#0 Geplaatst: 2005-04-04 22:01:29

Is er ergens een voorbeeld te vinden van wat op het formulier "Demande de permis de construire..." een plan de masse wordt genoemd?

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#1 Geplaatst: 2005-04-05 06:47:08

ons plan de masse is door de architect gemaakt en behelst een plattegrond van de kavelmet daarop de positie van het huis,de ligging noord/zuid, de ligging van de fosse, de oprit. voorzover ik me kan herinneren is dat het.

salut,

marjorie

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-04-06 22:04:51

Ga eens naar Google, type "plan de masse"  (inclusief de aanhalingstekens!) in het zoekvenster, en kies " afbeeldingen zoeken". Je krijgt dan een groot aantal voorbeelden van een "plan de masse"  te zien.

Trouwens, op:

www.gard.equipement.gouv.fr/ADS/Themes/pc/Guide2.pdf

vind je een uitstekende handleiding bij het invullen van het formulier voor een permis de construire (weliswaar in het Frans) inclusief voorbeelden van alle documenten die erbij horen zoals plan de masse, plan de situation, coupes etcetera etcetera. Succes met de procedure! Salutations, Jos

avatar#2878
jansen
Berichten: 2
Reacties: 74

#3 Geplaatst: 2005-04-08 01:13:25

Dank!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-04-15 20:14:45

Ik heb voor het aanvragen van dakkapellen op mijn huis ook het een en ander moeten inleveren bij de gemeente.

Ook ik werdt gevraagd bouwtekeningen e.d. in te leveren incl.een 'plan de masse'.

Ik heb zelf alle tekeningen gemaakt met daarop hoe de huidige situatie was en hoe het geheel na de verbouwing er uit kwam te zien.

Op de 'plan de masse/moest ik aangeven hoe de gebouwen waren geplaatst op het grondopp. en daarin aangeven waar de elektriciteit, drinkwater, regenwater, entree cour, openbare weg gesitueerd waren.

Het geheel is goedgekeurd en ik ga in mei beginnen!

(veelgeld uitgespaard door alles zelf te doen en geen architect in de hand te nemen, maar iedere situatie is weer anders)

vr.gr.

Gilbert