Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bodemonderzoek laten verrichten

Auteur Bericht

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#0 Geplaatst: 2005-04-06 09:39:21

Wij zijn in onderhandeling mbt de aanschaf van een huis. Er is echter wellicht nog 1 probleem. Een gedeelte van de grond achter het huis is erg drassig. Wij willen graag weten wat de oorzaak hiervan is. Heeft met bodemsamenstelling te maken of met het grondwaterpeil. Of wellicht met de nabijheid van een (lang niet gebruikte) waterput op de rand v/h terrein. Of iets anders... Wat is in frankrijk de juiste type instantie/persoon om hierover een (klein) onderzoek te laten verrichten? Een bouwkundig ingenieur? Iemand suggesties? Het huis ligt trouwens in de omgeving van Autun (richting Beaume).

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#1 Geplaatst: 2005-04-06 11:16:42

hoi,

kijk ook eens of er geen water overlooptvan een bovenliggende bron (zit vaak achter zo'n groen deurtje) of van een hogerliggende weg. dat veroorzaakt bij ons namelijk een hoop extra nattigheid.en geven de huidige eigenaren dan geen verklaring?

salut,

marjorie

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#2 Geplaatst: 2005-04-07 08:42:54

De eigenaar zegt dat het komt omdat de regenpijp van het dak geen afvoer heeft en het water dus loost op het terrein. Vanaf dit punt loopt het terrein langzaam af en is dit ook het beginpunt van de drassigheid. Maar waarom blijft het water zolang staan? Het had 3 dagen voor ons bezoek geregent.

Ik zou van alles kunnen bedenken maar het gaat er om WAAR ik iemand kan vinden die er echt verstand van heeft. Wie kan dit onderzoeken? En wat kunnen we er doen?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-04-07 16:14:54

Beste Gerard,

deel 1 van je vraag WAAR ik iemand kan vinden die er echt verstand van heeft kan ik niet beantwoorden.

Maar deel 2 van de vraag was: En wat kunnen we er doen?

Wij hebben het zo gedaan:

Geval A, met een werkend riool in de buurt - gewoon een leiding naar het riool gelegd, en natuurlijk een régard (=inspectieputje, tevens blad- en zandvang) geplaatst.

Geval B: een drainage aangelegd. Hiervoor zijn op diverse websites handleidingen te vinden. Mocht dit bij jullie de oplossing zijn dan help ik graag verder met informatie.

Christian von Klösterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2005-04-07 17:28:18

Ik zou informeren bij de departementale waterstaat/milieubeheer, de almachtige DDE (Direction départementale de l'Equipement). Zij doen aan bodemonderzoek (exploration du sol). Als je het meer in de private sfeer zoekt, zou ik een niet te kleine firma Travaux publics raadplegen. Ze zijn onder die naam te vinden in de gouden gids (pages jaunes).

Wim

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#5 Geplaatst: 2005-04-09 14:40:39

Bedankt voor de informatie,

Ik heb inmiddels een bedrijf/instantie gevonden die dit kan onderzoeken, genaamd DTPE. Als het goed is wordt dit a.s. week gedaan. Ik ben benieuwd.

Mocht de uitslag daar zijn, dan laat ik het wel weten. Want dan heb ik wellicht nog jullie hulp nodig.

Er ligt trouwens a/d andere kant van het perceel een rioolaansluiting, maar ik ben bang dat die hoger ligt dan het stuk terrein waar het drassig is. Het terrein loopt namelijk iets af. Maar dat hang natuurlijk af hoe diep het riool in de grond zit. Maar zover zijn we nog niet. Eerst nog maar even in spanning zitten...

Gerard