Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Even voorstellen.........

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-04-11 15:25:12

Bedankt allemaal voor jullie reacties Het wordt nu serieus we gaan dus echt in frankrijk wonen, heel spannend en vooral is het nu erg druk ik weet eigenlijk niet  waar ik beginnen moet.as woensdag komen er mensen van een verhuisbedrijf voor de internationale verhuizing, ben benieuwd wat dat gaat kosten pffff.heb net de tickets geboekt voor het overbrengen van de dieren.Virgin is het meest voordelig alleen jammer dat dat de enige maatschappij is die zo voordelig naar Nice vliegt vanuit brussel.Wat dat canal plus betreft daar moet ik me eens in gaan verdiepen ; want ik betaal nu 19.95 plus 39.95 per maand ik ontvang wel alle zenders , maar naar de helft wordt niet gekeken. Snap alleen niet hoe jullie aan 20 euro komen.Als ik in frankrijk rtl 4, 5 en sbs 6 heb ben ik al gelukkig. Is er trouwens ook een chat mogelijkheid op deze site en wie kan mij info geven over een muziekschool in de buurt van Nice .Sorry voor al die vragen en het door elkaar heen geklets ben gewoon ontzettend opgewonden tis niet niks, toch

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-04-11 18:21:09

Lekker opgewonden zijn is leuk, maar bij een emigratie naar Frankrijk is het niet onhandig om de voetjes op de vloer te houden.

Over de televisie: wie in Frankrijk gaat wonen en de zenders Nederland 1, 2 en 3 en de commerciŽlen wenst te ontvangen, betaalt die Ä 19,95. Met betaal-tv wordt het uiteraard anders. Ik heb daar geen ervaring mee. In vind Nederland 1, 2 en 3 al meer dan genoeg. En die treurige RTL 4 en 5, SBS6, Net5: die uitingen van het Nederlandse volkleven hebben we me juist naar een ander land doen verjagen. Maar ieder zijn smaak.

Chatten op dit forum is niet de bedoeling. Af en toe een korte babbel mag natuurlijk weleens.

Voor de muziekschool in Nice zou je te rade kunnen gaan bij de Hollandse club aldaar. Die verenigingen zijn op de website te vinden. Kijk onder Nederlandse Fransen in de rubriek Leven in Frankrijk.

Voor het overige: lees informatie over het leven en wonen in Frankrijk. Om te beginnen zou je de website kunnen doornemen. Je wordt er niet echt opgewonden van, maar wel veel wijzer.

Wim