Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Niet kopen maar verkopen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-04-25 12:57:46

Wij staan op het punt om ons huis te gaan verkopen. Mijn vraag aan jullie is: hebben jullie ervaring met het verkopen via een makelaar? Ik heb begrepen dat er verschillende verkoopcontracten zijn. Waarschijnlijk zal de verkoopcourtage afhankelijk zijn van het soort contract. Kun je het beste je huis in je eigen dorp bij verschillende makelaars in de verkoop zetten of'ook in omringende dorpen of steden? Alle tips/ervaringen zijn welkom! Nog een vraagje over plus value. Is het zo dat de 15% die je bij de aankoopprijs telt voor woningverbetering alleen berekent mag worden nadat de woning minstens 5 jaar in je bezit is? Alvast bedankt voor de reacties en excuses voor het plaatsen van dit bericht in de sectie "kopen". Linda

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-04-26 21:25:46

De antwoorden op je vragen zijn alle te vinden op deze website. Ga naar Wonen in Frankrijk, klik op Huizen zoeken en vervolgens op Makelaars. Als je na kennisneming van de artikelen nog vragen over hebt, graag op dit forum.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-05-12 11:25:42

Als antwoord op uw vraag over de plus value. Als u minstens 5 jaar in uw woning heeft gewoont (résidence principale), hoeft u geen belasting te betalen over de plus value. Voor minder dan 5 jaar moet u uitrekenen als plus value:

verkoopprijs min: aankoopprijs plus 15% voor de woningverbetering of aankoopprijs plus de prijs van uw woningverbetering als u daar factures van heeft.

Niels

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2005-05-12 19:28:16

Ho, ho, beste Niels. Zo simpel is het nu ook weer niet, ondanks de vereenvoudigingen die zijn aangebracht. Lees alles over de plus-value op de site. Trefwoord plus-value.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-05-14 17:10:31

Inderdaad Wim, sorry voor de fout. Het is pas na 15 jaar dat je geen belasting hoeft te betalen over de plus value. Er gaat namenlijk vanaf het vijfde jaar 10% per jaar af. Voor de 5 jaar mag je  aankoopkosten (7,5%) of betaalde erfrechten en woningverbeteringskosten (als je daarvan rekeningen hebt) eraf halen of na 5 jaar 15% van de aankoopprijs. Degene die dit alles regelt en er ook precies het beste afweet is de notaris.

Niels