Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verzekering

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-04-29 12:26:49

Kan iemand mij informeren waar ik een opstalverzekering kan afsluiten voor een vakantiehuisje in de Gironde? Zijn er trouwens nog andere verzekeringen waar ik aan moet denken buiten de opstal- en inboedelverzekering? Het liefst doe ik dit via internet of in Nederland. Merci Robert

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-04-29 12:34:11

aanvulling:

kan ik een een franse bankrekening openen via internet of moet ik echt naar frankrijk afreizen?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-04-29 16:12:52

Ik denk dat ze je toch wel eens willen in levende lijve zien.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2005-05-02 23:55:31

Lees eerst even de informatie op de website. Toets bijvoorbeeld 'verzekering' in. Dan zul je lezen dat Frankrijk geen opstalverzekering kent, maar een assurance habitation multirisque. Daarin zit alles (opstal-, inbraak-, glas- en nog veel meer verzekeringen). Zelfs is er een WA bij ingesloten. Via internet is het inderdaad niet handig. Loop eens langs bij de talrijke verzekeringskantoren en - kantoortjes die in alle dorpen en steden zijn te vinden.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-05-25 23:57:24

In ons 2e huis in Frankrijk is een paar maanden geleden ingebroken. We hebben het huis nog niet zo lang, er staat eigenlijk alleen oude troep van de vorige eigenaar.

Een familielid heeft een 2e huis in de buurt en hij heeft voor ons de verzekering afgesloten. Ons frans is daarvoor onvoldoende.

Hij is er deze week heen. De tv is weg en er is wat schade aan een deur. Hij mailde dat we ALLEEN voor de opstal verzekerd zijn, maar de tv was ouder dan 5 jaar, dus daar hadden we toch niets voor gekregen. Voor de opstal hebben we een eigen risico van 150 euro en de schade incl. loon is kleiner. Weinig aan de hand dus dit keer.

Alleen is zijn verhaal wat in tegenstelling tot wat op deze website staat. Namelijk dat een verzekering tegelijk de opstal en inboedel verzekering is, incl. een aansprakelijkheids verzekering.

Als we het huis wat hebben opgeknapt zullen we er toch wel iets in gaan zetten. Geen nieuwe spullen en aankoopbonnen hebben we dan ook niet. Maar het vertegenwoordigt dan toch wel een bepaalde waarde.  

BESTE 2E HUIZEN BEZITTERS,

WILLEN JULLIE EENS SCHRIJVEN HOE JULLIE DIT DOEN?

ONDER WELKE VOORWAARDEN ZIJN JULLIE VERZEKERD?

WAT ZIJN JULLIE ERVARINGEN BIJ INBRAAK?

KREGEN JULLIE NOG IETS VOOR DE INRICHTING, OOK ALS DIE BESTOND UIT 2E HANDS SPULLETJES?

Bij voorbaat dank voor jullie reacties,

Gerard

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2005-05-26 19:22:23

Nogmaals: de assurance habitation multirisque omvat opstal, inboedel en WA (soms ook rechtsbijstandsverzekering). Per onderdeel kan natuurlijk een eigen risico worden overeengekomen. Bij schade aan de opstal keert de verzekeraar in principe geen geld uit, maar betaalt rechtstreeks aan de aannemer e.d. die de reparatie uitvoert. De meeste verzekeringen keren tegenwoordig bij schade aan de inboedel uit tegen nieuwwaarde. Het kost je iets meer premie.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2005-05-27 07:44:58

Geldt de verzekering voor inboedel dan altijd? Of alleen als je er bent en niet als het leeg staat? En inboedel tegen nieuwwaarde. Dat zou fantaastisch zijn, maar lukt het afsluiten van zo'n verzekering ook in de "inbraak gevoelige" gebieden?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2005-05-28 17:53:13

De verzekering voor inboedel geldt altijd. Kostbaarheden echter boven een bepaalde waarde, moeten wel afzonderlijk worden gemeld in de polis. De inbraakgevoeligheid van (tweede) huizen komt tot uitdrukking in de premie en de eisen van extra beveiliging, sloten, minimale aanwezigheid en dergelijke. Stap eens binnen bij een van de vele kantoren van AGF, AXA, Groupama en vele anderen. Ook je bank kan informatie leveren.

Wim

avatar#2960
yol
Berichten: 1
Reacties: 5

#8 Geplaatst: 2005-06-10 12:10:24

Wij hebben op 4 april brand gehad, het huis en de inboedel zijn totaal verloren gegaan.

Binnen twee uur bood zich een tussenpersoon aan die onze belangen wilde behartigen voor een percentage, volgens Franse dorpsgenoten gebruikelijk, dus we zijn erop in gegaan.

Wij wonen sinds twee jaar permanent in Frankrijk, in een oude boerderij met een bebouwd oppervlak van ruim 500m2, die totaal gerenoveerd moest worden. De Franse bank waar we ook de hypotheek hebben afgesloten heeft ook de verzekering geregeld en geadviseerd om 5 bewoonbare kamers te verzekeren plus een stalruimte. Dat leek logisch omdat dat de ruimtes waren die we inderdaad in eerste instantie wilden renoveren, later zou de rest komen en dan zou de verzekering aangepast worden.

Nu zegt de verzekeringsexpert dat we een verkeerde opstalverzekering hebben.

Het oppervlak van de verzekering komt niet overeen met het werkelijke oppervlak van het gebouw. Het werkelijk oppervlak is ongeveer eens zo groot.

Dat betekent dat we met 50% gekort worden plus een boete.

Bij een multirisque verzekering betekent dat we op alles 50% gekort worden.

Op de opstal, de inboedel, de sloop, architect kosten, maar ook op huurkosten van een jaar tijdelijk wonen.

Als we de vijf kamers en de stalruimte uitgekeerd zouden krijgen zou dat geen probleem zijn, dat was waar we voor verzekerd waren.

Maar nu ze gaan beweren dat die verzekering fout is betekent dat een boete systeem, waar het eind niet van te overzien is.

Verder duurt het waarschijnlijk nog tot september voor er de eerste uitslag is, waar we al of niet akkoord mee kunnen gaan. Tot die tijd wordt er ook niks uitgekeerd.

De multirisque verzekering lijkt een aardige verzekering, als alles klopt, dan wordt er erg veel vergoed. Maar bij de minste of geringste afwijking, ontstaan er dus cumulatieve problemen.

Wij hebben de indruk dat de tussenpersoon de zaken aardig behartigt, maar door ons gebrek aan genuanceerd Frans, is een en ander toch niet helemaal duidelijk.

Is er iemand die dit ook heeft meegemaakt, of er meer van weet?

De brand heeft natuurlijk een grote invloed op ons leven, maar daar kunnen we redelijk mee omgaan, de verzekering is een ander verhaal.

Yolanda en Bert

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#9 Geplaatst: 2005-06-10 23:41:22

Dag Yolanda en Bert,

Een verzekeringsmaatschappij is een onderneming met aandeelhouders die winst willen. Dit is geen populaire strijdkreet maar simpele realiteit.

Ze kijken dus niet alleen naar jullie belangen maar vooral ook naar hun eigen belangen.

Bij (grote) schade zullen ze altijd proberen redenen te vinden om niet of minder uit te keren. Bovendien zijn zij "groot" en ervaren en jullie klein en net als iedereen "dummies" op verzekeringsgebied. En zij hebben een hele lange adem.

Je hebt dus hulp nodig van iemand met ervaring op dit gebied.

Je bent niet echt in staat de kwaliteiten van jullie huidige tussenpersoon te beoordelen.

Neem (naast die tusenpersoon) ook snel contact op met een advocaat specialist in dit soort verzekeringszaken. Vraag om een adviesconsult (één of meer). Misschien kan hij voor jullie even de tanden laten zien aan de verzekering, om de procedure te versnellen.

Zo'n consult kost ongetwijfeld geld. Maar door zelf actie te ondernemen (in plaats van afwachten) zul je beter met de situatie om kunnen gaan. En dat is goed voor je gezondheid.

Tot slot, weet dat je een verzekeringsadviseur aan kunt klagen als blijkt dat hij je destijds een verzekering heeft verkocht die nu door een expert als ontoereikend wordt beschouwt.

Groet, Wim VOS