Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Roetaanslag

Auteur Bericht

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#0 Geplaatst: 2005-05-02 20:03:39

In de woonkamer liggen oude rode bakstenen plavuizen. Door tocht en wind via de schoorsteen is een groot deel van de vloer bedekt met een laag roet. Voorzichtig vegen heeft iets geholpen maar er blijft een sluier achter. Kan iemand mij een idee aan de hand doen hoe ik het beste roet van de vloer kan verwijderen? Hartelijk dank Paul Subelack

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-05-02 20:54:08

Beste Paul,

misschien helpt dit:

ruim terpentine ('peut') erop en met keukenpapier vrijven. Dat lost het vet in de roet op. Wij hebben na deze procedure en een dag wachten de restanten met de stofzuiger kunnen opzuigen.

Groene zeep (savon noir) is ook geschikt, maar dat is veel moeizamer en een ontzettend geklieder.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-05-04 06:22:25

Hallo,

Je zou in Nederland aan je opstalverzekeraar de naam kunnen vragen van een (schoonmaak)bedrijf dat gespecialiseerd is in rookschade/roet.

Wij hebben eens schoorsteenbrand gehad; alles was pikzwart. De verzekering stuurde een (schoonmaak)bedrijf en het was niet te geloven, hoe snel deze alles schoon hadden.

Ik ben toen vergeten te vragen welk goedje ze gebruikten.

Gerard