Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bruidsreportage in Frankrijk anders dan in Nederland?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-05-30 12:06:00

Hallo allemaal,   Sinds jaar en dag ben ik een verwoed fotograaf die graag in Frankrijk zou willen wonen (wie niet?)....   Ik vroeg mij af of een Frans bruidspaar hetzelfde verwacht van een fotograaf als een Nederlands bruidspaar. Zo weet ik dat in Duitsland ze totaal verrast zijn als ze zien hoe wij fotografen een reportage maken in Nederland. Zij willen dat dan ook. Nu wil ik niet naar Duitsland maar naar Frankrijk! :-)   Wie heeft hier ervaring in? Scheelt het nog per streek hoe er gefotografeerd wordt? Hoe zijn de vestigingseisen mbt een fotograaf? Zijn er onder jullie fotografen die de oversteek ook gewaagd hebben?   Lees graag jullie adviezen en opmerkingen!   Groeten Edwin

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-05-30 22:36:52

Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe Franse trouwlustigen omgaan met de fotografie bij het vastleggen van hun 'mooiste dag van het leven'. Ik heb in etalages van Franse fotografen in ieder geval nooit die opgedirkte foto's gezien van paartjes in het plaatselijke romantische park of rond de gepoetste gehuurde old timer.

Natuurlijk kun je je als fotograaf in Frankrijk vestigen en je laten inschrijven als vrije beroeper. Aan vestigingseisen doen de Fransen niet zoveel. Als ambachtsman moet je aantonen dat je ten minste over vijf jaar werkervaring beschikt.

Wim

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#2 Geplaatst: 2005-05-30 23:52:06

Dag Edwin,

Ik ben het niet helemaal eens met de reactie van bovenstaande Wim. Ik komtoch best nog wel eens dit soort foto's tegen. Speel ook eens wat op Google.fr met de woorden photos, mariage, réportage.

Ik niet denk dat het streekgebonden is. Het is volgens mij net als in NL: de één wil op z'n bruiloft of familie-bijeenkomst een professionele reportage, de ander drukt een neefje of buurjongen een fototoestel in de hand voor die dag en vindt dat wel voldoende.

Misschien een idee om eens een "studiereis" te maken in een flinke stad in Frankrijk waar je je zou willen vestigen.  Gewoon met behulp van "Les Pages Jaunes" (Gouden Gids) fotografen aflopen en informeren.

En waarom niet je "pressbook" aan deze mensen laten zien. Van een (tijdelijk) contract als werknemer zul je waarschijnlijk veel leren mbt jouw mogelijkheden in Frankrijk.

Groet, Wim VOS, site www.franedis.com

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-05-31 07:49:26

Wij hebben op een een zaterdagmorgen in een park in Nimes op een bankje gezeten. Een heel mooi park met beelden, fonteinen enz. De zaterdag is in Frankrijk als onze vrijdag: een dag dat er getrouwd wordt. Af en aan reden ze, de trouwstoeten. Luid toeterend kwamen ze aan, waarna het bruidspaar met een hele schare familie en ander gevolg zich opstelde bij de beelden fonteinen enz. Het viel mij op dat alle gasten echte feestkleding droegen. Hier in Nederland zie je dat veel minder, hooguit de wederzijds ouders. Het kwam allemaal wat ouderwets over op mij.

Maar gefotografeerd werd er van hartelust. Of daar reportages van worden gemaakt? Vast wel en anders is er markt voor. Ga eens kijken en informeren bij fotografen, als je in Frankrijk bent.

gr.

Gerard

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#4 Geplaatst: 2005-05-31 13:13:39

Edwin,

Wij hebben met pinksteren een trouwerij  in de campagne meegemaakt.

Burgerlijk huwelijk was kennelijk al gesloten op een eerder tijdstip.

Toen wij bij de kerk aankwamen stond het bruidspaar met ouders te wachten tot de klokken begonnen te luiden en alle gasten - allemaal op hun paasbest - een plaatsje in de kerk hadden gevonden.

Daarna bracht de vader van de bruid het bruidje naar het altaar. Achter het altaar stond een fotograaf ( als een pilaar) en ik heb hem niet van plek zien veranderen.

Daarnaast liepen familie en vele anderen af en aan met digitale camera's. Ze waren overal rondom het altaar. Het werkte wel op je lachspieren.

Grappig  was ook dat het 1,5 jarig dochtertje van het bruidspaar meteen werd gedoopt na het geven van het jawoord.

Na de trouwerij ging iedereen te voet naar de feestzaal voor een vin d'honneur en bij vertrek werd je gevraagd om de volgende dag om 1 uur naar de maaltijd te komen. Ook op die vin d'honneur ( kir) en tijdens de maaltijd de volgende dag krioelde het van de amateur fotografen.

Helemaal verbaasd waren we toen we de volgende dag een kant en klare bruidsreportage met grote bestellijsten  onder de neus kregen gedrukt.

Het is dus kennelijk de gewoonte dat op de dag van de bruiloft zelf de reportage al aan het bruidspaar wordt overhandigd.

In de dichtsbijzijnde grotere plaats hangen overigens wel zgn statieportretten van bruidsparen.

Misschien heb je iets aan deze informatie, en anders kun je nog altijd op de delete knop drukken.

Groetjes

Truze

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-05-31 16:53:15

Beste landgenoten,

Bedankt alvast voor jullie bruibare tips! Als ik zo jullie ervaringen lees, dan jeuken mijn handen!! Het lijkt me een verademing om dergelijke trouwerijen te mogen fotograferen. Als ik tijdens vakanties al prachtige platen kan maken, laat staan tijdens een feest!

Komende vakantie ga ik zeker een paar dagen spenderen aan gesprekken met fotografen.

Mocht er aanleiding toe zijn dan hou ik jullie op de hoogte. Meer tips zijn overigens altijd welkom hoor!

Groeten Edwin

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2005-05-31 20:02:00

Hallo Edwin,

Toevallig ben ik over 2weken zo een foto amateur op een franse bruiloft. In frankrijk.

Ik zie er een beetje tegen op want ik heb  nog nooit een bruidsreportage gemaakt.

Heb je nog tips??????

Een  vriend van het toekomstige echtpaar zou de camera bedienen maar kon hellaas niet komen.

Mijn ervaring met een franse bruiloft is (maar 1 meegemaakt)

is dat in trouwzaal de fotograaf aanwezig is, daarna  gaan alle gasten individueel op de foto met de  bruidspaar. En tot slot is er de groepsfoto. (Zoals in NL)

Maar.....  tijdens het eten komt de fotograaf terug met alle ontwikkelde foto's geprikt op een groot tableau.

De gasten kunnen dan tijdens het eten de foto's bestellen.

Als jij veel ervaring hebt in bruidsreportages wil ik graag mijn plaats opofferen .

Dit onder voorbehoud natuurlijk want ik weet niet het echtpaar er mee eens is!!!!

Mail me anders op: magalierobbert@wanadoo.fr

groetjes Robbert

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2005-07-10 10:04:25

 

Hierop inhakkend ...

Ik denk eraan om bruidsrapportages en andere feesten zoals dopfeesten, bijzondere verjaardagen enz te gaan maken in Frankrijk, maar dan voor de Engelse en de Nederlandse ex-pats die daar gevestigd zijn.

Is daar een markt voor zoiets?

Mijn Frans in (nog) niet voldoende om het voor de locale bevolking te doen!

 

Ik heb verschillende trouwerijen voor vrienden en familie gefotografeerd en heb inmiddels een aardig portfolio opgebouwd.

 Alle ideeën en reacties welkom, Jenny

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2005-07-10 14:20:04

Dag Jenny,

De Engelse en Nederlanse bewoners van Frankrijk zijn veelal gepensionneerden. En die dopen en trouwen niet meer (zo vaak). Dus ik betwijfel of er markt voor wat jij wil.

gr. Gerard

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#9 Geplaatst: 2005-07-10 15:41:10

Goedemiddag, Ben zelf fotograaf en gelukkig inmiddels ex. en wonend in Frankrijk. Ik wil een niet al te somber beeld scheppen, maar ben blij dat ik van dat vak niet meer hoef te leven inmiddels. De opkomst van de digitale fotografie heeft zo z'n enorme voordelen, maar heeft samen met de economische neergang en de enorme prijsconcurrentie een waar slagveld achtergelaten, sprekend uit ervaring in Nederland. Heb m'n fotostudio annex laboratorium en winkel 3 jaar geleden verkocht.

Als ik het hier zo zie is het hier bepaald niet anders. De plaatselijke fotograaf heeft hier ook al het loodje gelegd.

Zoals je weet fotografeert inmiddels iedereen zelf en laat voor zo'n € o,05 p/st. z'n foto's via internet afdrukken.

Natuurlijk is het kunstzinnige fotografenoog niet voor iedereen weggelegd, maar het lijkt er op[ dat maar weinigen dit willen waarderen en er geld voor over hebben.

Het spijt te moeten zeggen. Begin er niet aan!

groet

willem