Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

DDE of DDASS en grondbezit

Auteur Bericht

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#0 Geplaatst: 2005-06-04 18:32:01

Ik kreeg vandaag van een buurman (paysan) de opmerking/vraag mijn geiten van de akkers/weilanden te halen omdat of de DDE of DDASS (ben niet zeker) momenteel hun jaarlijkse ronde doet om de eigendommen en de daarop grazend vee te controleren/tellen. Ik meen hier al eens iets over gelezen te hebben, doch ik vind niet de juiste tekst (meer). Het draait hier niet om het feit dat ik mijn geiten niet mag houden, doch de buurman blijkt bang te zijn dat ze mijn geiten bij zijn veebestand zouden rekenen en aldusdanig meer belast zou worden, aangezien hij mij de toestemming heeft gegeven zijn weilanden te laten onderhouden (plunderen) door mijn geiten. Weet er iemand hier iets meer over ?   Johan (Fr)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-07-31 12:11:32

Beste Johan,

Wij heben iets dergelijks aan de hand gehad. Volgens mij werkt het als volgt:

De instelling MSA (soort sociale kas) houdt in de gaten of mensen hun eigen of andermans land exploiteren. Als dat zo is moet er voor worden betaald. Dit is dan (solidarité!) voor een of andere sociale kas tbv armlastige boeren.

De MSA komt dit daadwerkelijk controleren (navraag bij buren, rondkijken) en stuurt de betrokkenen dan een aangetekende brief. Een serieuze aangelegenheid dus.

Volgens mij zou jij dan moeten betalen voor het exploiteren van het land van je buurman!

Groet,

Arnold

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-07-31 18:45:07

Eén op de vijf werkers is ambtenaar in Frankrijk, dus de lui moeten wat te doen hebben. Overigens is de MSA geen kas voor zielige boeren. Het is het gewone ziekenfonds voor agrariërs, zeg wat de CPAM is voor ons.

Wim