Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Gemeente stempel - gelegaliseerde handtekening

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-06-06 12:58:20

De makelaar stelt dat notarissen tegenwoordig een gelegaliseerde handtekening willen. Hij stuurt ons de compromis terug met de mededeling dat hij een gemeente stempel op de compromis wil om de handtekeningen te legaliseren. Het gemeentehuis (in Nederland dus) wil op de compromis echter geen stempel bij de handtekeningen zetten daar de gemeente geen partij is in deze transactie. De vraag is dus; en wat nu? vriendelijke groet, Tom        

avatar#2878
jansen
Berichten: 2
Reacties: 74

#1 Geplaatst: 2005-06-06 18:02:49

Als je op Google zoekt naar "Legalisatie handtekening dan zijn er zeer veel gemeenten die deze activiteit, via de afdeling Burgerzaken aanbieden, merkwaardig dus dat jouw gemeente het niet wil doen, ze doen immers niets anders dan verklaren dat jouw handtekening ook echt van jouw is.

 

Bijvoorbeeld de gemeente Haarlem:

"

Bureau Burgerzaken kan uw handtekening legaliseren. U neemt het stuk waarop uw handtekening is geplaatst en uw legitimatiebewijs mee. Met de legalisatie van uw handtekening verklaart bureau Burgerzaken echter niets over de inhoud van het stuk. "

 

Een alternatief is de notaris, waarschijnlijk wel duurder

 

"Legalisatie

Sommige instanties kunnen u vragen naar een legalisatie van uw handtekening of naar een copie collationnée van een bepaald document.

Welke stappen onderneemt het notariskantoor voor u?

Er wordt een verklaring opgemaakt waarin staat dat de notaris heeft gezien dat de handtekening die gelegaliseerd moet worden echt uw handtekening is (legalisatie), of

Er wordt een verklaring opgemaakt waarin staat dat de kopie van het document waarop de verklaring staat dezelfde inhoud heeft als het origineel (copie collationnée).

De verklaring wordt op het desbetreffende document gekopieerd, een ambtstempel wordt naast of onder de verklaring geplaatst en de notaris tekent de verklaring. "

Groet,

 

Gert Jan Jansen