Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Publiciteit op het forum ?

Auteur Bericht

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#0 Geplaatst: 2005-06-08 01:04:26

Wim,   Ik meende me te herinneren dat het plaatsen van publiciteit door middel van bijvoorbeeld een link niet gewenst werd of niet mocht ? Of was dit enkel op het oude forum ? Persoonlijk ben ik er geen voorstander van, gezien het storend karakter als iedereen dit gaat doen. Maar ik had hieromtrent wel graag duidelijkheid gewenst. Plus, ik ben van mening dat ofwel iedereen dit mag, of niemand.   Salutations   Johan (Fr)

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-06-08 18:49:53

Inderdaad waren er regels in de oude nieuwsgroep dat geen expliciete reclame kan worden gemaakt. Deze regel geldt ook in dit forum. Sterker nog, om ons te onderscheiden van andere Frankrijkfora waarin onverhuld reclame wordt gemaakt, ben ik van mening dat bij ons geen commercie wordt gepleegd. Een aantal keren heb ik deelnemers daarop gewezen en het gaat sindsdien prima met deze discipline. De bijdrage van Johan heeft mij de bestaande Omgangsregels nog eens doen nalezen. Ik heb hier en daar wat kleine wijzigingen aangebracht en het punt van de reclame wat ondubbelzinniger neergezet. Dat betekent ook dat het plaatsen van de url van de eigen website in de tekst niet is toegestaan. Dat is namelijk al gebeurd in de door iedereen te raadplegen Eigen gegevens van de gebruiker en ook onder elk bericht van een forumdeelnemer vallen profiel, e-mail en www al te lezen. Dus vanaf nu niet nog ook eens in het bericht zelf.

Wim

OMGANGSREGELS FORUM WONEN EN LEVEN IN FRANKRIJK

 

1. Het forum Wonen en leven in Frankrijk is bestemd voor Nederlandstaligen, die informatie en ervaringen wensen uit te wisselen over het (gaan) wonen in Frankrijk.

2. Alvorens vragen te stellen is het raadzaam eerst het archief van de groep te raadplegen, de eerder gevoerde discussies na te lezen em de website Wonen en leven in Frankrijk te raadplegen (er is een zoekmachine).

3. De berichten worden vóór plaatsing niet getoetst door een moderator.

4. De geplaatste berichten en de reacties daarop - helder en bij voorkeur kort en bondig geformuleerd - moeten verband houden met 'Frankrijk'.

5. Mocht een langer voortdurende discussie leiden tot wijziging van het onderwerp, dan wordt de titel van het oorspronkelijke onderwerp gewijzigd in een nieuwe titel en ondergebracht in één van de andere toepasselijke rubrieken van het forum.

6. 'Reply's' die niet meer behelzen dan het leveren van blijken van instemming of dank zijn niet toegestaan. Dit kan gebeuren via privé-e-mails. Babbelen of chatten is niet de opzet van dit forum. Een snedige korte reactie bij tijd en wijle kan daarentegen zeker worden gewaardeerd.

7. 'Reply's' die blijk geven van afkeuring van een opvatting in een bericht, worden in een fatsoenlijke toonzetting geformuleerd. Nimmer wordt een deelnemer publiekelijk persoonlijk onheus bejegend of  beledigd.

8. Deelnemers die fatsoensnormen overschrijden, racistische of beledigende taal uiten, ontvangen een waarschuwing dit na te laten. Bij herhaling zal de overtreder uit de groep worden gestoten.

9. Het maken van reclame of het aanbieden van goederen of diensten is niet toegestaan.

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#2 Geplaatst: 2005-06-10 23:00:46

Ik was al wat langer "incidenteel" bezoeker van het forum, en ben sinds ongeveer 1 mnd  ook forumlid.

Ik heb altijd mijn reacties ondertekend met mijn volle naam en site-adres, om ALLE lezers (forumlid of niet)  die daar in geïnteresseerd zijn (je bent niet verplicht om op die link te klikken...)wat meer  persoonlijke informatie te verschaffen. Hierdoor kan men mij dan beter "in een vakje plaatsen".

Anderen vinden die link storend en zien dit als publiciteit.

Onnodig om hier een discussie over te starten.

Ik accepteer uiteraard als gast deze "huisregels".

Vanaf nu dus enkel ondertekenen met m'n naam (Voornaam en achternaam, anders wordt het een rommeltje...;.)

Groet, Wim VOS