Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

professionele bemiddeling bij aankoop

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-06-08 11:09:07

Beste mensen, We hebben net ons huis in Nederland verkocht en hebben in Frankrijk een pand op het oog. Gezien onze gebrekkige kennis van de franse taal, zijn we bang om het geheel zelf te regelen. Wie heeft er ervaring (goede čn slechte) met het in de arm nemen van een nederlands adviesbureau, die al die zaken voor je regelt? Het kost een hoop geld maar men pretendeert wel veel voor je te kunnen doen, inclusief scherpere onderhandeling. Dus zou je, op de keper beschouwd, de kosten er weer uit kunnen halen. Uiteraard kan dit niet worden gegarandeerd. Alvast bedankt voor iedere reaktie, Groet Patricia

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-06-08 14:52:13

Als het huis te koop staat via een erkende franse makelaar hangt het van zijn professionalieit en betrouwbaarheid af of je een (extra) tussenpersoon nodig hebt. Dus: ga eens met de makelaar praten en kijk of je er samen uitkomt. Er lopen namelijk ook heel wat Nederlandse beunhazen in Frankrijk rond die niet te beroerd zijn om een paar duizend euro uit je zak te praten zonder noemenswaardige prestaties te leveren. Zelf zijn ze ervan overtuigd een grote meerwaarde te hebben. Wij zijn vorig jaar ook eerst met een NL tussenpersoon gaan praten, maar hebben het uiteindelijk naar volle tevredenheid zelf geregeld met een franse makelaar die even goed engels sprak als wij frans (en dat ging dus heel goed). Je moet dan wel dingen zelf regelen zoals het openen van een bankrekening en het regelen van water en licht, maar het geeft heel veel voldoening als je merkt dat je dat zelf kunt. En ook in Frankrijk begint e-mail door te dringen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-06-08 17:50:55

Hallo Patricia,

Wij hebben ons huis gekocht via een notaris, is vaak tevens makelaar in Frankrijk. Via de mail onderhandeld over de prijs.

Ondanks onze gebrekkige beheersing van de franse taal is alles prima verlopen.

Je kan gebruik maken van een gratis vertaalprogramma op internet, tot honderdvijftig woorden (zoekmachine gebruiken). Vertaald niet perfect, maar wel handig.

Tijdens ons eerste bezoek aan de notaris hadden wij een familielid meegenomen die goed frans spreekt. Later hebben wij ons gered met o.a. woordenboeken.

Geeft inderdaad voldoening om de zaken zelf te regelen.

Succes toegewenst,

Marianne

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2005-06-08 18:12:42

Om goed beslagen ten ijs te komen over de handel en wandel van de makelaardij in Frankrijk raad ik je aan nog even goed te lezen wat daarover op de website staat vermeld. Kijk onder Wonen in Frankrijk, Huizen zoeken, Makelaars.

Wie de Franse taal niet of niet goed beheerst kan zich inderdaad onzeker voelen als hij allerleid zaken moet regelen in Frankrijk met die rappe praters. Het inschakelen van een adviesbureau dat alles voor je regelt, kan daarbij nuttig zijn. Privé kan ik je wel wat adressen geven.

Onder de NL bemiddelaars in huizen in Frankrijk lopen ook zeker een stel betrouwbare lieden rond, die goed onderhandelen en daarnaast ook service verlenen en je verder helpen bij de vestiging. Op de genoemde webpagina staat een lange lijst van NL makelaars/bemiddelaars in Frankrijk. Als je er een paar uitpikt die in jouw regio opereren, kan een ieder van dit forum altijd een mail naar mij sturen met de vraag of de gekozen NL makelaar/bemiddelaar goed of minder goed bekend staat. Dat kan onaangenaamheden voorkomen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-06-13 21:15:33

Inderdaad, dat was ik vergeten te vermelden. Ik weet niet of het zonder het boek van Wim Bavelaar ook zo goed gelukt was. Als je aan het hele traject begint, heb je veel vragen en onzekerheden. De kennis en de ervaring van anderen geeft je wat meer zelfvertrouwen.

avatar#5414
Baspen
Berichten: 2
Reacties: 2

#5 Geplaatst: 2005-08-02 12:23:33

Dit is m'n eerste berichtje op dit forum en dus direct een test!

Wij overwegen een huis te kopen, dat niet via een franse makelaar/bemiddelaar aangeboden wordt. Mijn vraag is wie verantwoordelijk is en de kosten draagt voor het opstellen van het Compromis de Vente indien overeenstemming bereikt wordt m.b.t. de prijs en overige zaken met de verkopende partij? Hoe kan ik in deze situatie achterhalen dat het vermeldde perceelsoppervlak correct is?

Alvast bedankt voor eenieders reactie. M.v.g.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2005-08-02 23:21:39

Je hebt dit bericht al eerder gepost. Het is niet nodig om het plaatser ervan in andere berichtenseries te herhalen.

Wim