Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Frankrijk 'info'

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2005-06-16 00:27:25

Op de Nederlandse treurbuis verschijnen steeds meer programma's over het gaan wonen in het begeerde land. Na het veelal treurig stemmende programma Het Roer Om is er ook een vergelijkbaar programma bij de godvruchtigen van de EO en sinds enige tijd eveneens bij RTL4, handelende over de belevenissen van ene Nippy en Nigel in de Ardèche. Ik vind het jammer dat zulke programma's worden gemaakt en bovendien nog worden uitgezonden. Met name de heren Nippy en Nigel schotelen een buitengewoon ongeloofwaardig verhaal voor, dat niet op concrete feiten kan zijn gebaseerd. Het is een verhaaltje, men rijdt rond in de stereotiepe 'eend' en gaat gebukt onder talrijke praktische zorgen. Het informatieve gehalte van de films is vrijwel nul en zelfs misleidend te noemen. Wil je een huis kopen in Frankrijk en in dat land gaan wonen, dan zul je je moeten voorbereiden en deugdelijk informatie zien te krijgen. Pretfilms als over Nippy en Nigel doen zulks niet. Het Roer Om laat in ieder geval nog zien hoe het niet moet, hoe dommigheid terecht wordt afgestraft. Ik vond het even nodig dit te melden. Wim

avatar#1855
jeanine
Berichten: 14
Reacties: 75

#1 Geplaatst: 2005-06-17 08:34:56

Wim,

Over : Nippy en Nigel in "Een plek onder de zon "

Wij zien dat programma echt als een reallife soap, en inderdaad kijken we er elke avond naar.

En volgens mij is het ook niet echt , gewoon een verhaaltje.

Toch geeft het wel aan hoe mensen denken en kopen, en de realiteit van de vraagprijs van een huis en daarna de verbouwing.

Wel leuk om te zien dat er nog echte vaklui zijn die hun afspraken nakomen, dat is toch weer reklame voor Frankrijk.

Over : " Het roer om "

Helaas wordt dat te vroeg uitgezonden en mis ik het nog weleens, het blijft toch interressant om te zien hoe mensen hun hele leven omgooien en de info daar is wel echt.

Ook toen we nog in Nl woonden keken we er regelmatig naar.

Het  "echte Franse leven "en de immigratie daar kun je pas over oordelen als je het zelf hebt meegemaakt.

Het roer om geeft ook aan hoe onbezonnen en onvoorbereid de emigratie aangegaan wordt en dat je degelijk onderzoek moet verrichten voordat je dat droomhuis aanschaft.

Het is alleen wel zo dat als je dat plekje dan eindelijk gevonden hebt, (zo makkelijk is het nu ook weer niet om het juiste huis te vinden) ,je gelijk moet beslissen, om weer niet achter het net te vissen.

In die roes van verliefdheid op dat plekje, ziet men wel eens wat over het hoofd.

Dat wilde ik even kwijt, het programma van de EO ken ik niet !

Salut Jeanine

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-06-20 13:12:01

Televisie is amusement en zelden informatie. Dat bewijst de Franse televisie overigens nog meer dan de Nederlandse.

Geen enkele beroepsgroep, zoals politieagenten, rechters, advocaten en journalisten herkennen zich in televisie-series.

Maar deze serie maakt het wel buitengewoon bont. Hoofdpersoon Nigel is producent van de serie. Het heeft absoluut niets met informatie te maken. Ik ben benieuwd of het opgeknapte 'Nippy and Nigel' huis binnenkort voor een forse prijs wordt verkocht.

Cees

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#3 Geplaatst: 2005-06-20 19:50:33

Halloooooo,

Hebben jullie me even nieuwsgierig gemaakt. En neen, wij kunnen geen NL zenders (zelfs geen Belgische) ontvangen, en vraag me zelfs af of we iets missen. Sinds onze aankomst hier, zijn we volledig overgeschakeld op het Franse leven, Franse zenders inclusief. Of dit een voor-of nadeel is ? Geen idee, persoonlijk kijk ik al niet veel, bij gebrek aan interesse, ik vind het leven te kort om achter die kijkkast te hangen, en hou me dus liever bezig met m'n beesten ... help, het groeit me over het hoofd :-)) en op tijd en stond een hele dag vertoeven aan de waterkant (niet zoals een "karpist") op jacht achter vis.

Zonder de reeks(?) gezien te hebben stel ik me dan wel de vraag hoeveel NL'ers er in die val gaan trappen en zich laten verleiden door net hetzelfde te gaan doen .... en dan van een kale reis terug te moeten keren ?

Hopelijk houdt men z'n hoofd koel en gaat men de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, alvorens gelijk welke stap te zetten.

Johan (Fr)

avatar#5389
elmadoto
Berichten: 0
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2005-08-14 11:50:15

Beste lezers,

Wij de "Splintertjes"uit Rotterdam zijn al enkele jaren van plan om naar Frankrijk te verhuizen en absorberen alle info die betrekking heeft op dit plan.

Ook volgen wij de "soaps" op de TV zenders over Engelse echtparen die meestal onvoorbereid de overstap maken en onvoorbereid en met twee linker handen alles proberen aan te pakken. We liggen meestal krom van het lachen en vermaken ons best.

Het is dus ook best leerzaam hoe je het absoluut niet moet doen!!

Het blijft dus vermakelijke TV en niets meer dan dat.

Nu weer een echtpaar op leeftijd die "niet geplaagd door enige kennis" (!!) proberen een slakkenfarm in Spanje te beginnen. De tranen bengelen over onze wangen als we dit stel van de ene valkuil in de andere valkuil zien donderen. 

Lachen!!

avatar#5423
robes
Berichten: 0
Reacties: 1

#5 Geplaatst: 2005-08-21 16:25:10

Ik denk dat veel mensen als ze emigreren te laat in zien dat er ook geld op de plank moet komen, en dat er vaak enige kreativiteit aan te pas moet komen.Met de slakkenfarm moest ik ook lachen maar als die persoon er een ( basis ) inkomen uit kan halen, waarom niet. Ik ben me ook aan het orienteren hoe ik een inkomen kan krijgen als ik de stap zou zetten.Ik ben 2,5 jaar geleden vertrokken van Nederland naar Duitsland.De volgende stap word ( misschien ) Frankrijk.   

Afz: Robin Besselink

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#6 Geplaatst: 2005-08-21 19:39:45

Emotie TV, we schijnen ons hiermee te moeten vermaken.

Is werkelijk ook soms wel leuk als grappige humor, jammer dat toch wel veel mensen dit toch serieus blijken te nemen.

De dochter van mijn Engelse vriend van mij hier, woont naast Nippel of Niggy of zo, die indische.

Hij woont daar prima en ziet er nimmer bezorgd uit zei ze, zal dus wel mee vallen. ;-)

Dat "roer om" is tenenkrommend als het waar zou zijn, die mensen verdienen niet beter. Ik kan het me bijna niet voorstellen maar dat is niet maatgevend. Zulke mensen bestaan echt!

Als je wat wil verdienen in Frankrijk begin maar een technische diensten firma, grote behoefte aan. Zie alle info en series. 

Rob. (Ik heb een wijntje op hoor).

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2005-08-22 00:24:00

Wil je in Frankrijk iets willen verdienen dan is het voor de creatieve beroepen niet zo lastig (dankzij e-mail en internet kunnen journalisten, copywriters e.a. hun werk gewoon voortzetten in Frankrijk). Handige jongens met twee rechterhanden kunnen in Frankrijk in de concentratiegebieden met Engelsen en Nederlanders een goed bestaan opbouwen in de aannemerij (verbouwen, restaureren e.d.). En je moet beschikken over een portie lef en doorzettingsvermogen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2005-08-22 07:17:07

Helemaal eens met Wim.

Ik had in Frankrijk reeds drie banen kunnen hebben:

- Hulptimmerman bij een aannemer.

- Planner resp. adviesingenieur bij een CV-bedrijf.

- Klusjesman voor Nederlanders, Fransen en Engelsen.

Maar ik wil mijn tegenwoordig werk (copywriter op een technisch speciaalgebied) niet helemaal loslaten en werk dus met mijn uitgever per internet samen, waar ik ook ben.

En klussen voor anderen zie ik ook niet zo zitten. Ik werk gewoon voor mijn plezier en in mijn (traag) tempo.

Christian-le-bricoleur, ir (procestechnologie), liefhebber/verzamelaar van klassieke auto's