Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Opzeggen EDF, water en telefoon.

Auteur Bericht

avatar#2965
xtine
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2005-06-16 12:29:01

In tegenstelling to iedereen op dit forum die hier net aankomt heb ik een vraag over het vertrekken. 3 jaar geleden zijn wij van California verhuisd naar Bretange, hebben 3 jaar met min of meer plezier hier gewoond. In October vertrekken we echter weer terug naar de US. Ik heb geen idee hoe lang van te voren de nuts faciliteiten, moeten worden opgezegd? Om aan de veilige kant te blijven wilde ik 3 maanden aan houden. Heeft iemand anders daar al eens mee te maken gehad? Stuur ik een opzegging aangetekend? Kan ik zelf de automatische overschrijving stopzetten? Alle tips welkom. groet, Xtine

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-06-16 14:55:12

Hoi,

Ik had 4 jaar geleden een huis gekocht in de dordogne samen met mijn nu "gelukkig ex vriendin", nadat ik na 3 jaar de relatie beeindigde en via faxen,emails en brieven al anderhalf jaar poog het edf tot een afrekening te laten komen omdat het huis door mijn ex is gekocht en ik daardoor niet meer wil betalen voor de levering(contract stond op mijn naam,en ik betaalde ook alles via bnp rekening ook op mijn naam) is het nog steeds niet opgelost.

Nu ruim een jaar na verkoop poogt het edf nog steeds af te schrijven en geen enkele respons om dit te stoppen,ik laat

het nu steeds weer terug boeken.

Moraal: handel het goed af met het edf en koop geen huis samen met iemand zonder te regelen wat er gaat gebeuren bij een breuk,weer een ervaring rijker.

(ps nu gelukkig met een "echte kanjer" getrouwd en een veel

mooier huis in de aveyron, eind goed al goed)

groetjes Harold

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-06-20 13:31:00

Het opzeggen van de 'gewone' abonnementen voor de nutsbedrijven bij verhuizing kan zonder het in acht nemen van opzegtermijnen gebeuren. Maar voor bijzondere contracten zoals ADSL en speciale forfaits voor mobiel bellen bijvoorbeeld, gelden nogal lange contracttermijnen. Normaal gesproken moet je dan betalen voor de periode dat zo'n contract nog voortduurt. Maar als je gaat verhuizen naar een land buiten Frankrijk, moet je in deze gevallen gewoon even een briefje sturen en de situatie uitleggen.

Automatische overschrijvingen moeten worden stopgezet via het sturen van een brief naar de instelling (EDF, FT etc.).

Wim