Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

devis edf

Auteur Bericht

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#0 Geplaatst: 2005-06-26 23:39:42

hallo allemaal weer,   wij hebben een devis van de edf gekregen (voor een dikke duizend euro!!!!) voor onze definitieve aansluiting. daarop staat voor een fors bedrag de coffret en de aansluiting. maar apart staat een regeltje dat wij zelf voor een tranchee moeten zorgen van de coffret naar het huis.   nu is er nog niemand wezen kijken, dit devis is op basis van de plattegrond.   onze tijdelijke aansluiting hangt in de paal en daar zit ook de meter in. allemaal rotsig tussen de paal en ons huis. dus lastig om een tranchee te maken.   wij snappen niet zo goed hoe een devis gemaakt kan worden zonder dat er terplekke gekeken is hoe de situatie is. en uit het devis wordt ons niet duidelijk waar de coffret komt, dus waar we zouden moeten graven, en ook niet waar de meter gaat komen.   ik snap ook niet zo goed wat ze dan wel komen doen voor dat geld.... per slot van rekening hangt er al een coffret met meter en dat mag van mij zo blijven?!   iemand ervaring met deze gang van zaken?   salut,   marjorie

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-06-27 10:10:17

De EDF werkt niet met devis die zijn gebaseerd op afzonderlijke situaties. Men werkt met vaste prijzen, ongeacht de daadwerkelijk te besteden manuren.

Wim

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#2 Geplaatst: 2005-06-27 10:14:49

is dat dan een reeele prijs? meer dan 1000 euro? m van en bouwaansluiting naar een vaste aansluiting te gaan??

de meneer van de edf benoemt het wel als een devis en dat staat ook op het papier en we moeten tekenen of we akkoord zijn

salut,

marjorie

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#3 Geplaatst: 2005-06-27 11:23:29

Mij lijkt het best dat je de "klantendienst" even belt en hen de situatie uitlegt. Wij hebben dat ook gedaan en er is toen een technicien langs geweest om de situatie te bekijken en het één en ander voor te stellen. Dus, voorlopig niets tekenen en zorgen dat er iemand langskomt, zodoende weet je ook waar je wel (en niet) moet gaan zitten graven.

Enne, ...  een kopje koffie, glaasje wijn, biertje helpt echt wel om de gemoedstoestand al dan niet in jou voordeel te laten uitdraaien, als je snapt wat ik bedoel ? ;-)

Succes

Johan (Fr)

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#4 Geplaatst: 2005-07-07 22:33:34

Ik probeer via internet door middel van diverse contactformulieren van diverse afdelingen van de EDF om met hun in contact te komen voor een nieuwe aansluiting. Maar het lukt me niet om respons te krijgen....

Ik wil graag telefonisch contact met hun agence in Autun. Maar ik heb alleen telefoonnummers die beginnen met 08. Dit is vanuit Nederland niet te gebruiken!! Kan iemand mij helpen aan een 'gewoon' nummer van dit agentschap? Of van een hoofdvestiging.

Alvast bedankt!

Gerard D.

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#5 Geplaatst: 2005-07-08 16:02:18

we kennen het probleem. zelf hebben we na een aantal bezoeken aan het kantoor in chateau chinon en alle bijbehorende problemen met het hoofdkantoor (voor ons nevers) het nummer van dit kantoor bemachtigd. autun kunnen we je helaas niet aan helpen.

het is zelfs zo erg dat ze bij het hoofdkantoor beweren je niet te kunnen bellen ivm een afspraak als je in frankrijk bent met een nederlands mobiel nummer. de contacten met het plaatselijke kantoor zijn prima, daar is iedereen heel behulpzaam, maar een stapje hoger..........brrrr.

communicatie en bureaucratie gaan helaas niet altijd goed samen

succes en salut,

marjorie

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#6 Geplaatst: 2006-01-30 12:39:25

Zojuist het "devis" ontvangen voor aansluiting van electra door de ingenieurs van het EDF.

Het bedrag bestaat uit een vast component en een bedrag per meter.

Ruim 3000 euro (incl. BTW en eigen kastje) voor het doortrekken van de kabel vanaf het dichtsbijzijnde laagspanningsstation tot onze grond (210 meter). Ook de buren hebben dezelfde rekening (wel eerlijk: de graafkosten worden door 2 gedeeld).

Het lijkt erop dat het 15 euro per meter is (eerste 30 meter 'gratis') en na 200 meter komt daar nog 30 euro p/m bij. Dus:

180x15=2700

10x30=300

---------------

totaal 3000

p.p. 1500. Daarbovenop komt dan nog de vaste aansluitkosten, het kastje en de BTW.

groet,

Nils

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#7 Geplaatst: 2006-01-30 14:10:17

hallo forumleden.

Devis is inderdaad het foute woord. Wij hebben dit net achter de rug. We betaalden ca tegen de 1200 Euro voor het coffret. Alle moeite en kosten om vanaf de laatste Poste of paal naar onze aan te leggen coffret te komen, zijn voor EDF. Dus Nils, geen graaf- en extension reseau kosten betalen tot je aansluiting! Daarom is het bedrag voor je aansluiting ook forfaitair. Moet EDF bijvoorbeeld 200 meter verlengen om dan bij jouw terrein te komen, hebben zij pech, met de nieuwe regelgeving. Als er vanaf de laatste paal tot aan de plaats van je coffret een probleemzone zit, zoals rotsen etc dan kun je vragen om de coffret verder op je terrein te laten aanleggen, door de zone heen dus, wederom kosten tot de coffret voor EDF. Vanaf het kastje naar de woning is verder voor eigen rekening. Kijk niet vreemd op als je betaald hebt en vervolgens 2 maanden moet wachten op de mensen die het komen aanleggen. succes, Dit

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#8 Geplaatst: 2006-01-30 14:32:11

voorzover ik weet zetten ze de coffret tegenwoordig op de grens van je terrein. en tot daar zijn de kosten inderdaad voor de edf. bij ons was er i.e.g. geen sprake van plaatsing elders op het terrein op kosten van de edf. vanaf de coffret moesten we dus zelf aan t graven. 60cm diep en geen pretje. ze hebben wel de leiding al  in de grond gelegd toen de gleuf nog niet helemaal op diepte was. eigen risico! alles wat tussen de coffret en je huis ligt is je eigen verantwoordelijkheid.

die nieuwe regelgeving waar dit het over heeft, van wanneer dateert die? bij ons hebben ze eind vorig jaar geplaatst.

het duurt inderdaad wel even voor je het aangelegd hebt, maar ze hebben het keurig gedaan en ook binnen! wij waren er niet, de sleutel hebben ze gehaald bij de buurman en alles was heel netjes aangelegd en opgeruimd en achtergelaten.

groet,

marjorie

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#9 Geplaatst: 2006-01-30 19:21:36

antwoord aan Majorie,

De nieuwe regels bestaan in ieder geval al langer dan een jaar. 4 Jaar terug lieten we een verlenging aanleggen vanaf de laatste paal, tot aan de grens van een bouwterrein, die greppel en kabel van 150m moesten we zelf betalen. Daarna kwamen er steeds meer buren bij die alleen hun coffret en aansluiting hoefden te betalen. Wij hebben dus betaald voor een extension en alle buren zijn daar blij mee...Ik vind het best, de regels waren toen nu eenmaal anders. Recentelijk heeft EDF een coffret voor ons een flink stuk verder op het terrein gezet, alles nog voor hetzelfde forfait. Ook hier gold: keurig gewerkt, alle rommel opgeruimd etc etc. Voor de tranchee naar je huis gelden voorschriften zoals diepte, inderdaad 60 cm, vullen met laagje zand etc etc. Tip: wij legden de electradraad van te voren in de gaine en vleidden dit geheel in de tranchee. Lengtes van meer dan 50 m zijn niet makkelijk te trekken. Als de afstand van de coffret naar het huis flink lang is, zit je nog met het volgende. Per afstand van 50 m (maximale lengte kabel die te koop is) moet je een regard zetten. Aan elkaar knopen en in de greppel leggen mag dus niet. De boerenclub, pachtvereniging is inderdaad SAFER, foutje. Suc6, Dit