Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

sci of pacs

Auteur Bericht

avatar#2971
rob papillon
Berichten: 9
Reacties: 10

#0 Geplaatst: 2005-06-29 11:28:35

Wij zijn een huis aan het kopen (30 7 tekenen we het contract). We zijn niet getrouwd en wonen (nog) niet samen, maar hebben wel een kind. Vanwege erf recht is het handig een SCI of PACS opterichten, maar er zijn verschillende vormen. Welke vorm is voor ons het beste? Kent iemand een nederlands of engels sprekende notaris met verstand van zaken die ons zou kunnen helpen (hoe dichter bij NL hoe beter) Rob

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-06-30 21:55:03

Het hangt van jullie persoonlijke situatie af welke vorm het beste is. Erfrechttechnisch is een SCI meestal het beste in het geval er nog kinderen zijn. Een PACS is de Franse variant van geregistreerd partnerschap dat fiscaal en erfrechttechnisch de zaken tussen gepacseerden regelt. Een goed advies is nodig. Mail me privé en ik bezorg jullie namen en adressen van NL gespecialiseerden.

Wim

avatar#2971
rob papillon
Berichten: 9
Reacties: 10

#2 Geplaatst: 2005-07-03 11:44:42

.

Weet iemand hoe je moet zorgen dat de SCI in box 3 valt ipv box 2

Rob

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2005-07-04 13:14:16

Normaal gesproken wordt het tweede huis in het buitenland voor de Nederlandse belastingdienst ingebracht in box 3 (fictieve rendementsheffing). Ervaringen leren, dat de Nederlandse belastingdienst de SCI echter vaak in box 2 (aanmerkelijk belang) onderbrengt. Als men de Franse statuten wat anders redigeert, zal de Nederlandse fiscus vermoedelijk bereid zijn de waarde van het huis in box 3 te accepteren, als duidelijk blijkt dat de SCI naar Nederlands recht 'transparant' is, dat de aandeelhouders direct in de maatschap participeren of direct ook eventueel gemaakte winsten uitgekeerd krijgen. Het lijkt er op dat de overheid nu wel begrepen heeft dat de Franse SCI aan de eisen van transparantie voldoet en dus het bezit voor wie Nederland als fiscale woonplaats heeft, in box 3 zal onderbrengen. In 'Het tweede huis in het buitenland' onder redactie van prof. Sonneveldt wordt althans gemeld dat in box 2 tweede huizen worden belast als deze zijn ingebracht in een vennootschap met een in aandelen verdeeld kapitaal en de belastingplichtige voor ten minste 5% aandeelhouder is. Een SCI is zo'n vennootschap. Maar als de reserves van de vennootschap rechtstreeks bij de deelnemers belastbaar zijn, is het aanmerkelijk-belangregime niet nodig. Dat moet dus in de statuten worden vastgeld om de SCI in box 3 terecht te laten komen.

(Uit: La Maison, de derde herziene druk verschijnt in augustus a.s.)

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-07-27 16:40:29

Hallo,

ik heb een vraag in dezelfde categorie, maar mijn situatie is anders: ik ben Nederlandse en woon sinds kort samen met een Fransman. Hij heeft een huis gekocht en op den duur willen we dat dit ook mijn huis wordt door dit contractueel vast te laten leggen. Daarnaast willen we graag gaan profiteren van de belastingtechnische voordelen van samenwonenden en om beide redenen willen we info over de pacs. We komen er maar niet achter of wij als we een pacs sluiten dezelfde rechten hebben als twee Fransen. We hebben hierover tegenstrijdige berichten gehad. Bovendien las ik net iets over de SCI; wat is dat?

Alle info is welkom, want ik zie door de bomen het bos even niet meer. Zo'n verhuizing gaat je niet in de koude kleren zitten.

Alvast hartelijk bedankt!

Dancething@hotmail.com is mijn adres

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2005-07-27 18:09:00

Wat een PACS inhoudt en wat een SCI betekent is te vinden op deze website. Gebruik de zoekmachine hier links ('doorzoek de website') en gebruik de trefwoorden PACS en SCI. Blijven er na lezing nog vragen over, kom dan weer terug in het forum en je wordt weer verder geholpen door de expertise van de andere forumleden.

Wim