Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

werken als verpleegkundige

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-07-02 21:57:55

Beste Mensen op het forum   Ik ben al een tijdje van plan om naar frankrijk te gaan, om te werken in de verpleging, ik ga hopelijk begin volgend jaar voor een half jaar om te kijken of ik mijn wens in vervulling kan laten gaan   Ik heb daarom een paar vragen aan jullie   Hoe kom ik te weten waar er veel vraag is naar verplegend personeel (regio gebonden?)   Is het makkelijker voor een starter om in de grote steden werk te zoeken, Parijs, lyon e.d?   en laatste vraag heeft iemand ervaring met hulp via petit sèjour en france?   dank jullie alvast voor het lezen  

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#1 Geplaatst: 2005-07-02 23:20:59

Beste Schorpioen,

Ik denk dat je de informatie het beste kunt vinden op de website van ANPE, het franse arbeidsbureau.

succes,

Sandra

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-07-05 20:47:58

Bedankt voor je reactie Sandra

Ik moet ook bekennen dat mijn frans nog van te  laag niveau

is om precies te weten waar ik wat moet zoeken op die site.

en eigenlijk is het ook onbegonnen werk als mijn frans nog steeds zo slecht is dus..........

Ik ben nu bezig met een intensieve cursus frans, zodat ik iedergeval mijzelf wat kan redden daar.

ondertussen heb ik ook een andere site ontdekt, petit sejour en france, kennen jullie die site (ervaringen) zag er heel keurig en vol goed advies uit.

groetjess

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#3 Geplaatst: 2005-07-06 22:15:34

Dag schorpioen,

Er is over het algemeen een gebrek aan verplegend personeel. Maar "algemene opmerkingen" heb JIJ natuurlijk niets aan. Kennelijk spreek je nu nog amper frans, en je kunt zelf bedenken wat JIJ waard bent op de  Fr arbeidsmarkt als je nauwelijks de taal spreekt (communicatie met patienten gaat niet) en nog minder de vaktermen beheerst (communicatie met je collega's / artsen gaat niet).

Ik raad je aan enige maanden een cursus Frans voor buitenlanders te volgen aan een Franse  Universiteit. Je leert de taal, maar bovendien zit je in het "studenten-circuit". Je kunt zo zelf uitzoeken (via studentendecanen, mede-studenten of het bezoeken van verpleegkundige opleidingen) waar de mogelijkheden zitten die met jouw wensen en/of ervaring overeenstemmen. In iedere universiteitsstad zitten ziekenhuizen, klinieken en natuurlijk verpleeg-opleidingen en medische uitzendbureaus die hiermee samengaan.

Hiermee "op afstand" contact leggen (via bv internet) zonder de goed de (vak)taal te beheersen lijkt mij praktisch onmogelijk.

Groet, Wim VOS

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-07-07 21:09:35

Hoi Wim,

denk dat het idd een strakker plan is, zoals je voorstelde

bedankt en zo ben ik weer een stapje dichterbij gekomen