Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

c.m.u. aanmelden

Auteur Bericht

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#0 Geplaatst: 2005-07-04 13:41:21

Ik heb mij een tijdje geleden aangemeld bij CMU (ziektekostenverzekering) heb daarbij keurig de inkomsten 2004 aangegeven met daarbij als bewijs Franse belastingaangifte over 2004. Kreeg de hele boel retour met de mededeling dat er ook nog inkomstenverklaring 2003 bijgevoegd moet worden, dit was nog in Ned. Daarnaast ook nog een verklaring van doorhaling Nederlandse ziektekostenverzekering. Het vreemde is dat mijn huidige (particuliere) verzekering dat pas geeft als ik die opgezegd heb! Ziedaar een behoorlijk kip ei effect! Ik voel mij een beetje tussen wal en schip geraakt. Ik wil beslist nog niets opzeggen aangezien ik dan het risico loop onverzekerd rond te lopen. Volgens Ohra geen probleem want de CMU zal dan t.z.t. waarschijnlijk wel met terugwerkende kracht de verzekeringsdatum in laten gaan. Voor mij een véél te vage toezegging. Heeft iemand hier ervaring mee?   Wellicht is het verstandig gewoon tot 1-6-2006 te wachten en gewoon in het Ned. systeem te blijven. Ik heb de brochure "uw ziektekostenverzekering als u in het buitenland woont" van  het ministerie van VWS er op nageslagen, naar mijn idee moet dat gewoon kunnen. blz. 16 Woon in EU/EER , ben particulier verzekerd en in Nederland zelfstandig, dat is de rubriek wat het meest van toepassing is.   Overigens beweert de ziektekostenverzekeraar (Ohra) dat ik geen aanspraak kan maken op de 1 jaar overgangsregeling, omdat ik niet aangeef dat ik binnen een jaar weer naar Nederland terug zou keren!!?? Kortom het is allemaal weer heel duidelijk in Europa. Willem.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-07-04 22:22:33

De eisen die de uitvoerders van de CMU stellen zijn nieuw voor mij. Op grond van welke regeling eist men dat ook over 2003 een inkomstenverklaring nodig is?

Overigens zou ik het met de Ohra nog even proberen uit te zingen i.v.m. de structurele wijzigingen die er aankomen per 01-01-06 in Nederland, de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet. Ook particulier verzekerden zullen zich bij een zorgverzekeraar moeten aanmelden. Hoe zich dat allemaal verhoudt tot de verzekeringen voor Nederlanders in het buitenland is nog allerminst duidelijk. Mijn devies zou zijn: nog even afwachten.

Overigens, de CMU is bedoeld voor armlastigen. Heb je een redelijk tot goed inkomen, dan is de premie voor deze CMU erg pittig.

Wim

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#2 Geplaatst: 2005-07-06 07:28:51

De premie voor 2005 is gebaseerd op het inkomen over 2003. In de loop van dit jaar wordt gevraagd om de belastingegevens over 2004 in te sturen teneinde de premie voor 2006 vast te stellen, die, meen ik per oktober 2005 ingaat.