Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Controle voorlopig koopcontract

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-07-11 13:11:53

Hallo forumleden, Ik ontvang deze week mijn voorlopige koopcontract uit frankrijk en ik zoek met spoed iemand die dit voor mij zou kunnen en willen controleren het liefst in nederland. Het is reeds vertaald in het nederlands. Ik hoor graag jullie suggesties of aanbevelingen. Zou een nederlandse notaris ook een optie kunnen zijn? Groeten Daniella

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-07-12 00:47:41

Je kunt het contract naar mij toesturen als je dat wilt. Een NL notaris lijkt me niet zo handig. Om anderen niet te belasten, stuur het verder graag privé.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-07-20 22:41:06

Beste Wim, Ik zag jouw aanbod op de vraag van Daniella. Het is wellicht een brutale vraag, maar wij hebben ook net gisteren ons "compromis de vente" binnengekregen. Ik ben het zelf aan het bestuderen (het is in het frans) maar als jij ook zou willen meekijken zou ik daar erg blij mee zijn. Het gaat er m.n. om of alle belangrijke zaken zijn opgenomen. Bijv. t.a.v. de etat parasitaire. Er is nu alleen opgenomen dat de huidige eigenaar verklaart dat zover hij weet er geen houtetende insecten in het huis zijn. Dat vind ik wel erg weinig. (er zijn zeker sporen van insecten, maar ze zeggen dat dat behandeld is, en ik heb bij een plint zaagsel gezien dat duidt op houtworm.) Ik wil eigenlijk de verklaring van een expert hebben. Is dat af te dwingen?

Mira

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2005-07-21 09:05:00

Hallo Mira,

Lijkt me allemaal te mager. Tegenwoordig is de verkoper verplicht een rapport door een erkende specialist bij te leveren m.b.t. insecten, lood en asbest. De notaris ziet erop toe. Zonder dat wordt de overeenkomst nietig volgens mij. Het is altijd aan te raden naar de insecten te kijken, voor je het weet heb je een mooi pand gekocht en zit je binnen een jaar op een berg poeder i.p.v. in je huis. In sommige departementen kun je zelfs verplicht zijn bij de mairie te melden als je pand is aangevallen door de gevreesde kleine kriebelaars. Sommige insecten zijn niet te zien, maar zitten er wel. De expert spoort ze op met trillingen en geluid detectie. Sterkte, Dit  

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2005-07-21 23:44:42

De état parasitaire is alleen nodig in besmet verklaarde gebieden. In de overige gebieden is het niet verplicht om de verkoper een onderzoek te laten doen naar de aanwezigheid van termieten en andere houtknagers. Dus even navragen op de Mairie of de prefectuur. Je kunt ook kijken op de website van de organisatie die is toegelaten door de Franse overheid, de CBTA, www.cbta.fr. Daar staan de besmet verklaarde gebieden op een handzaam kaartje.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-07-25 22:47:00

Ik heb op de site van CBTA gekeken of de Auvergne, puy de dome, besmet gebied is. Dat is niet het geval. Toch zou ik graag een constat parasitaire hebben. Weet iemand of de CBTA dit ook voor particulieren verzorgd. Ik heb begrepen dat ze dit alleen voor zakelijke opdrachtgevers zouden doen. Weet iemand of dat zo is. Zo ja, heeft iemand dan een naam van een goede organisatie die zo'n onderzoek in ons departement zou kunnen uitvoeren. 

Daarnaast zou ik nog graag ons compromis de vente ( in het frans) laten controleren door een expert. Heeft iemand een naam voor ons van iemand met verstand van zaken die dat voor ons, tegen vergoeding, zou kunnen doen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2005-07-26 17:37:20

Er zijn erg veel bedrijven die zich met deze voor hen vaak winstgevende zaken bezighouden. Ze zijn te vinden in de pages jaunes onder Traitement (des bois). Als je ze belt, komen ze langs en maken een rapport. Vaak constateren ze wel iets of prikken zelf gaatjes in het hout. Het onderzoek zal zich niet alleen beperken tot het zoeken naar sporen van termieten, maar ook naar die van boktorren en andere xylophagen. Kijk goed uit met wie je in zee gaat, want er wordt flink gerommeld in die branche.

Overigens, als je geen sporen van houtworm, boktorren e.d. bent tegengekomen, lijkt me het laten opmaken van een état parasitaire niet echt nodig, zeker niet nu vaststaat dat jullie huis niet in een besmet verklaard gebied ligt voor wat betreft de termiet. Onderzoek naar asbest en lood is wel nodig.

Wim