Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Tarif de Tempo

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-07-11 13:33:48

Over Tarif de Tempo lees ik op deze site: "Het 'grappige' van het systeem tempo is dat men niet van tevoren weet op welke dagen welke kleuren vallen." Waar hangt het vanaf? Van de buitentemperatuur? Van feestdagen zoals Kerst?   Ik zou toch wel heel graag weten, wanneer ongeveer de 22 rode dagen vallen. Heeft iemand er voldoende ervaring mee om hier een voorspelling over te doen?   gr.   Gerard    

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2005-07-11 14:47:53

Dat hangt af van de verwachte (industriele) netbelasting.

Het hele systeem is opgezet om een overspannen piekbelasting te voorkomen. Simpel gezegd; zo kan het net zelf met minder kabeldikte dus kosten toe en wordt het gebruik genivelleerd. Dat is de stroomleverancier wel wat waard.

Eén dag tevoren wordt op een gratis verkregen kastje de stand van de volgende dag aangegeven, ook kan je je abonneren op een e-mailtje vanaf vier uur 's middags.

De dure dagen vallen nooit op weekend- zon en feestdagen en niet langer dan drie dagen aanééngesloten. In de 4 maanden Dec/Mrt.

Rob.