Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

woning leegstrippen na verkoop

Auteur Bericht

avatar#5406
chatreux
Berichten: 3
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2005-07-19 21:20:56

Nog maar net aangemeld en direct even een vraag. Wij hebben begin mei (op vrijdag de 13e notabene) een huis gekocht in de bourgogne. Zowel op de website van de makelaar als in de advertentie van de woning stond de vermelding dat bij woning in de keuken (de ruimte) een houtkachel stond en de woning was voorzien van electrische centrale verwarming. Bij bezichting van de woning met de makelaar(nederlands sprekend maar werkzaam bij een frans kantoor)) hebben wij navraag gedaan of de kachel en cv achter bleven, dit was inderdaad het geval. Vandaag contact gehad met de eigenaar van de woning (een nederlander overigens) om wat dingen te bespreken in verband met overname van enige roerende zaken. Komen we erachter dat de eigenaar/verkoper niet alleen de houtkachel uit de keuken heeft verwijderd en verkocht maar ook de de gehele electrische centrale verwarming heeft verwijderd. Dit zijn volgens hem roerende zaken en mogen derhalve worden meegenomen. Mijn vraag is nu: als een woning te koop wordt aangeboden met de melding dat er een houtkachel is en cv in welke vorm dan ook,  dan bereken je de aankoop prijs toch mede op deze aanwezige zaken. Kan dit zomaar?? Geldt in Fr niet de regel wat nagel en muurvast zit moet achter blijven? Wij zijn er helaas nog niet in geslaagd de makelaar te bereiken.  Gaarne hulp alvast dank  

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2005-07-19 22:14:55

Welbekend verhaal, te gek voor woorden!

Laat je niet inpakken, er zijn meer huizen in Frankrijk!

Sterkte!

Rob.

avatar#5406
chatreux
Berichten: 3
Reacties: 7

#2 Geplaatst: 2005-07-19 22:33:52

Leuk geformuleerd. Laat je niet inpakken, er zijn genoeg huizen in frankrijk.

Probleem is echter dat wij het huis reeds in mei hebben aangekocht en er voor hebben getekend  en er nu achter komen dat deze zaken kortgeleden zijn verwijderd. Zaken waren niet apart in het koopcontract vermeld maar wel in de advertentie.

En nu?? Kunnen we eisen dat er  een tegemoetkoming komt van financiŽle aard of terugplaatsing van vergelijkbaar materiaal?

hoop op reactie

chatreux

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#3 Geplaatst: 2005-07-19 23:40:35

Ik zou in ieder geval de makelaar er op aanspreken, en/of de notaris -

de 'oude' eigenaar hoef je er niet lastig mee te vallen, als dat een

normaal persoon was hadden jullie dit probleem niet tenslotte...

Persoonlijk vind ik het weghalen van een kachel tot daar aan toe, maar

het strippen van de electrische verwarming gaat toch echt te ver.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2005-07-19 23:59:44

Wat hier gebeurt kan echt niet. Stuur mij privť de naam van de Nederlandse makelaar. Ik ken vrijwel al die Hollandse jongens en meisjes die zich in Frankrijk met onroerend goed bezighouden.

Wim

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#5 Geplaatst: 2005-07-20 08:38:57

reaktie op leegstrippen woning van chatreux

Akelig verhaal, ik hoop dat het weer goed komt voor jullie. Wedden dat de makelaar bij de FNAIM is /was aangesloten? Graag wil ik de weddenschap verliezen als het kan. Ik maakte mee dat een FNAIM makelaar via een babbeltruk per telefoon geld van mijn bankrekening overboekte naar hem, terwijl hij bovendien geen klant bij die bank was. Klagen bij FNAIM heeft geen zin, deze club is er alleen als belangenbehartiger voor de makelaars zelf, niet voor de clienten /slachtoffers. Goed idee om de namen van dergelijke lieden op het web te zetten? Sterkte! Dit

avatar#5406
chatreux
Berichten: 3
Reacties: 7

#6 Geplaatst: 2005-11-20 14:01:24

Het laatste verslag wat betreft de aankoop van onze woning.

Eind september hebben we de sleutel van onze woning gekregen.

We zijn door de notaris in het gelijk gesteld met betrekking tot de cv en de houtkachel maar moesten met de vorige eigenaar een prijs overeenkomen. Hier wou de notaris zich niet mee bemoeien. Al met al hebben we 2 uur bij de notaris gezeten. Uiteindelijk hebben we het  bedrag voor de cv gekregen wat de vorige eigenaar ervoor heeft gekregen bij de verkoop (helaas niet de aanschafwaarde) en na wat gehakketak heen en weer heeft de makelaar (die her en der wel een steekje heeft laten vallen qua informatievoorziening)besloten om de helft van de houtkachel te betalen De eigenaar wilde niet over de brug komen. Het was een zeer enerverende middag. Zelfs de franse makelaar had dit nog nooit meegemaakt.

Dat wil zeggen een eigenaar die denkt volledig in zijn recht te staan en zich niets aantrekt van de wetgeving zoals die in Frankrijk geldt. Lijnrecht tegenover een notaris zit en luidt roept: Meneer is versta u niet.De verkopende partij betond uit een Nederlands stel wat met elkaar had gebroken maar die wel beide aanwezig waren bij de beschrijving van de woning. Dit leverde aan het eind van de rit nog een ordinaire vechtpartij op in de gang terwijl wij stonden te wachten op onze cheque. AL met al een roerige start. Nu, inmiddels zijn we 7 weken verder en voelen wij ons gelukkig op ons nieuwe stekkie. Even terug in Ned voor de grote verhuizing en dan begin december definiteif naar La France.