Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ziektekostenverzekering

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-07-21 13:20:07

Wij hebben al 8 jaar een huis in de Franse Alpen. Volgend jaar willen we daar definitief gaan wonen (emigreren dus). Gedurende een aantal jaren hebben wij geen inkomen. Momenteel ben ik particulier verzekerd bij de IZA. Deze verzekering wordt afgebroken zodra ik mijn baan opzeg. Ik moet mij dus verzekeren in Frankrijk (CMU). Kan iemand mij vertellen wat ik per jaar aan premie moet gaan betalen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-07-21 23:54:07

Op deze website is zeer ruime informatie voorhanden over het probleem van de ziektekostenverzekering voor Nederlandse immigranten. Lees svp eerst de site (gebruik de zoekmachine en tik ziektekostenverzekering in) alvorens de vraag naar soms de bekende weg wordt gesteld.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-07-22 08:18:58

Wim

Ik heb de hele site zorgvuldig doorgenomen. Mijn complimenten overigens daarvoor. Maar er staat vooral informatie op over mensen met een inkomen dan wel pensioen of WAO of inkomen in Frankrijk. Wij hebben geen enkel inkomen. Ik kan op de site ook geen indicatie vinden over hoe hoog de jaar premie zal zijn.

Vriendelijke groeten

John Bart

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#3 Geplaatst: 2005-07-22 10:45:03

Ook ik zit in een bijna soortgelijke situatie, en kom daar ook niet helemaal uit. Het probleem in dat soort gevallen  is dat je niet in een hokje geplaatst kan worden.

Het nieuwe Ned. stelsel is duidelijk je kunt alleen in Ned. verzekerd blijven als je pensioen of uitkering hebt of natuurlijk een baantje. In het andere geval moet je het zelf maar uitzoeken, dat waren zo ongeveer de woorden van de voorlichtingambtenaar van Ministerie VSW, die mij keurig heeft geantwoord op mijn vraag over deze materie.

Ik ga mijzelf nu maar via beheer b.v. een klein pensioen toedelen, zodat ik wel in een hokje pas!

Groet

Willem 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2005-07-22 19:21:42

Mensen met lage inkomens of zelfs zonder inkomen kunnen een beroep doen op de CMU. De regeling staat op deze website beschreven op http://www.infofrankrijk.com/pagina/%28Sociale%29+verzekeringen/257/#285

De premie bedraagt 8% van het belastbaar inkomen. Is er geen inkomen, dan geldt een miminumpremie van enkele honderden euro's per jaar.

De situatie wordt overigens per 01.01.2006 geheel anders als Nederland de nieuwe Zorgverzekeringswet gaat uitvoeren. Beknopte informatie hierover is op de website te vinden op de pagina

http://www.infofrankrijk.com/pagina/%28Sociale%29+verzekeringen/257/

Iedere Nederlander die in Frankrijk permanent woont, zal aanspraak moeten gaan maken op de voorzieningen van Frankrijk. Het is een zeer ingrijpende verandering voor ziekenfondsverzekerden en particulier verzekerden. De draagwijdte van een en ander is nog nauwelijks doorgedrongen tot de Nederlanders in het buitenland. Men leest de krant niet of ontvangt de informatie niet uit Nederland. De komende maanden zal deze website de dramatische ontwikkelingen over deze materie op de voet blijven volgen en op de homepage publiceren.

Wim