Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kadaster

Auteur Bericht

avatar#5361
bosmeer
Berichten: 1
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2005-07-25 23:04:40

Het is misschien een beetje simpel gesteld, maar wij gaan eind deze week een huis bezichtigen waar nog heeeeeeeel veel aan moet worden gesleuteld. Casco huis. In verband met de onderhandelingen over de prijs zijn wij heel nieuwsgierig wat de verkopende partij er indertijd ongeveer voor heeft betaald, zodat we een klein beetje zicht kunnen krijgen over de redelijkhein van ons bod. In Nederland kun je dat achterhalen via het Kadaster, is dit hetzelfde bij het Franse Cadastre. De eigenaar blijft hier na diverse telefoongesprekken een beetje vaag over. Hij heeft natuurlijk wel het een en ander al gedaan, maar wij hebben het idee dat dat nou weer niet al te veel investering heeft gekost. Alleen slopen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-07-26 17:29:05

Het is van een eigenaar wat veel gevraagd om te melden wat hij destijds heeft betaald. De waarde van een onroerend goed wordt bepaald door de marktwaarde in een bepaalde regio, staat van onderhoud, nog te maken restauratiekosen en de gevoelswaarde die een kandidaat-koper eraan geeft. Bij het Franse kadaster is inderdaad de vorige aankoopakte te raadplegen.

Wim