Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nieuw leven met Fransman

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-07-27 16:51:48

Hallo, mijn naam is Inez (26) en ik heb net mijn leven drastisch overhoop gehaald: Sinds kort woon ik in Frankrijk met mijn Franse vriend en we zitten middenin de totale renovatie van een oud, oud, oud huis. Ik ben daarnaast bezig mijn studie af te ronden en langzaam alles officieel te maken wat betreft deze verhuizing; kortom, het is nogal heftig allemaal. Wat ik nu vooral mis, naast de Hollandse directheid en het assortiment kruiden van de Appie, is iemand die een dergelijke situatie (relatie met Fransman/vrouw in France) van binnenuit kent en die mij van advies, tips en vergelijkbare verhalen kan voorzien. Iemand met wie ik af en toe van gedachte kan wisselen. Schrijven met jonge Nederlandse mensen die in Frankrijk wonen en ook wel contact willen met andere "jongeren": graag! Mocht er iemand in de buurt van le Mans wonen: mail me! Ik zou graag eens een kop koffie drinken en horen hoe het leven hier bevalt.  Alvast bedankt! Dancething@hotmail.com

avatar#5386
meerkat
Berichten: 1
Reacties: 8

#1 Geplaatst: 2005-08-01 20:59:31

Hoi Inez,

probeer het eens via de nederlandse club, bv die van Normandie;

Club des Néerlandais de NormandieMevr. N. Jagu-Schippers, 4b, Rue de la Forêt, 27690 Lery, tel. 02 32 61 29 57; e-mail: nicolestephane.jagu@wanadoo.fr

En anders op de AngloInfo website voor Normandie of Bretagne (hoewel je officieel in pays de la Loire zit zag ik). Bij ons aan de Rivièra werkt die heel goed, ook voor niet britten (Nederlanders, Scandinaviers, Duitsers, Spaanstaligen, etc, etc.

http://brittany.angloinfo.com/

http://normandy.angloinfo.com/

Succes!

Meerkat

avatar#4093
Fammetje
Berichten: 2
Reacties: 16

#2 Geplaatst: 2006-11-09 14:39:38

Hoi Inez,

Ik heb mijn leven net als jij aardig overhoop gehaald. Ik heb mijn lieve fransman in Nederland ontmoet en we hebben besloten samen in Frankrijk te gaan wonen. We zijn dus ruim een maand geleden naar Frankrijk verhuisd. Ok, we wonen echter niet bij Le Mans in de buurt (we wonen in haute savoie, praktisch aan de andere kant) en wij hebben nog geen huis gekocht maar gehuurd, maar toch lijkt het me leuk om contact te hebben en gedachten, ideeen en ervaringen uit te wisselen.

Groetjes Famke

avatar#4375
@nouk
Berichten: 0
Reacties: 3

#3 Geplaatst: 2007-03-05 15:30:28

Hoi Inez

Ik woon in Nantes! En zoek ook jongeren om gezellig mee te babbelen! super toch?

Ik stuur je binnenkort een mailtje.

succes met je huisje

groetjes Anouk 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2007-03-05 23:53:44

Dames,

Ook al lijken de Franse mannen waarmee jullie je leven zijn gaan delen wellicht moderner en wereldser dan de gemiddelde Fransman, bij nader inzien zul je erachter komen dat ze méér Frans zijn dan je denkt en vooral dan zij denken....!

Voor het gemak generaliseer ik maar even.

Niks om je zorgen over te maken maar aangezien ze door Franse moeders zijn opgevoed -de Franse vaders zijn vaak fysiek of mentaal minder aanwezig- zullen ze zeer voorkomend zijn, veel van eten en wellicht ook koken weten maar veel indirecter communiceren, een grote hang naar de familie hebben en met enige moeite tot huishoudelijke arbeid zijn te zetten. Praten over gevoelens gaat ze minder makkelijk af... en wellicht zijn ze ook wat sneller jaloers dan je van Nederlandse mannen denkt.

Steven (10 jaar ervaring met een Franse vrouw en nog steeds gelukkig)

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#5 Geplaatst: 2007-03-06 10:56:02

Over mijn generatie mannen zal ik het maar even niet hebben, maar als ik jonge vrouwen af en toe hoor zijn de door jouw genoemde eigenschappen ook ruimschoots aanwezig bij Nederlandse mannen. Behalve bij de gunstige uitzonderingen natuuriijk ;))

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2007-03-06 21:39:52

Antonia, jouw generatie? Je bent geboren in het jaar 00 volgens jouw profiel dus dat kan nooit wat wezen......  tenzij het gaat om water in wijn veranderen  ;-))