Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

documenten voor franse bank

Auteur Bericht

avatar#5379
Couhée
Berichten: 4
Reacties: 14

#0 Geplaatst: 2005-07-28 21:15:11

Beste allemaal,   Ik heb een brief gekregen van mijn franse bank met de vraag om een document op te sturen. Nu heb ik discussies over de bedoelde documenten. Het gaat om de volgende documenten (een van beide volstaat voor de bank) 1. "une attestation de residence a l'etranger visee par l'administration fiscale locale". of 2. "un avis d'imposition etranger". Gaat het hier om documenten van de gemeente in frankrijk (1) waar mijn vakantiehuis zich bevindt of de franse belastingen of wil men bijvoorbeeld een kopie van mijn nederlandse belastingaanslag? Ik vermoed dat een en ander te maken heeft met de wetgeving rondom het wederzijds informeren van Frankrijk en Nederland over genoten rente bij buitenlandse banken. Wie heeft hier ervaring mee of weet precies wat er bedoeld wordt?   amitiés, Michel

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-07-29 11:41:33

Dergelijke brieven van de Franse fisc zijn mij bekend, maar die van de Franse banken niet. Ik zou toch even navragen waarom de bank die informatie over jouw belastingplichtig zijn in den vreemde wil bezitten. Er bestaat tussen de Europese banken inderdaad wel een uitwisseling over banktegoeden en rente-ontvangsten. Maar hier gaat het kennelijk om iets anders. Als je wat meer van je bank te weten komt, lijkt informatie hier nuttig.

Wim

PS Je eerdere mail aan mij privé kon niet worden beantwoord, omdat de post onbestelbaar terugkwam.

avatar#5379
Couhée
Berichten: 4
Reacties: 14

#2 Geplaatst: 2005-08-07 13:11:36

Ik heb van mijn makelaar in Frankrijk inmiddels begrepen dat het inderdaad alles te maken heeft met de wijzigingen in de Europese wetgeving aangaande het bankwezen. Het is nu de plicht van elke bank om aan zijn buitenlandse clienten jaarlijks een bewijs te vragen van hun principale domicilie.

Hiervoor kan je dan ofwel een uittreksel uit het bevolkingsregister gebruiken ofwel een kopie van de aanslag inkomstenbelasting. Daaremee toon je aan dat je in Nederland woont.Ik ga half augustus weer naar Frankrijk en neem een kopie van mijn belastingaanslag mee voor mijn bank. Mocht een en ander toch anders liggen, dan laat ik dit hier weten.

amitiés,

Michel