Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bril kopen in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-08-03 19:30:00

Oeps! Vanmiddag ben ik mijn bril verloren tijdens een kanotocht op de Sioule. Omdat wij hier permanent wonen onstaat nu de vraag hoe het in Frankrijk zit met het kopen van een nieuwe bril. Het enige wat ik weet is dat opticiens hier geen oogmetingen mogen doen.   Wie heeft ervaring? Hoe zijn bijvoorbeeld de prijzen van(multifocale) glazen en monturen in vergelijking met NL? Kun je gewoon naar een oogarts gaan, etc?   Graag jullie reactie want ik moet redelijk snel handelen.   Groeten vanuit de Auvergne Jan Willem.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-08-03 20:31:52

Een familielid van me, heeft jaren in Frankrijk gewoond. Ze kwam elk jaar naar Nederland en regelde dan een aantal zaken, maar brillen kocht ze altijd in Frankrijk.

Veel GOEDKOPER!

Ik kan het haar helaas niet meer vragen, maar bij mijn weten ging ze nooit naar de oogarts. GOEDKOPER zou dan ook niet opgaan en REKENEN, dat kon ze.

gr.

Gerard

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2005-08-04 00:20:04

De betere opticiens hebben personeel in dienst dat is gekwalificeerd om oogmetingen te verrichten en je vervolgens een goede bril te verkopen. Je moet even uitzoeken welke brillenwinkels die bevoegdheid bezitten. Zij maken vervolgens een echte factuur, die je kunt declareren bij de SÚcu. Deze praktijk vindt algemene toepassing, temeer ook omdat de echte oogartsen het veel te druk hebben.

Wim