Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Werken in Grenoble

Auteur Bericht

avatar#5417
Fara
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2005-08-04 21:49:19

Hallo forumleden, Een paar maanden geleden is mijn (Nederlandse) vriend voor drie jaar naar Grenoble vertrokken om daar te promoveren. Zelf wil ik ook graag zo snel mogelijk naar Grenoble verhuizen. Probleem is echter het vinden van werk, zeker omdat mijn beheersing van de Franse taal nog beperkt is (hier wordt overigens aan gewerkt...). Hebben jullie advies voor het vinden van een baan in Grenoble? En kennen jullie misschien internationale bedrijven in Grenoble waar ik zou kunnen solliciteren of hebben jullie nog andere adviezen? Alle tips zijn welkom! Alvast bedankt voor jullie hulp! Fara

avatar#5386
meerkat
Berichten: 1
Reacties: 8

#1 Geplaatst: 2005-08-07 11:16:11

Hallo Fara,

Ik ben mijn vriend gevolgd naar de Côte d'Azur, ben onmiddelijk naar franse les gegaan (25 uur per week, 8 maanden lang) en heb tegelijkertijd de middagen besteed aan werk zoeken.

Verder beb ik erg actief geworden in het plaatselijke verenigingsleven, waardoor ik uiteindelijk via via aan werk ben gekomen.

Ik heb onder andere zaterdags geholpen bij de renovatie van een villa voor een architectenvereniging, waar ik dan kluste met allemaal architecten.

Daarnaast hielp ik een andere vereniging bij het formuleren van eisen voor beter openbaar vervoer en fietsverbindingen. En ik ging naar congressen in mijn vakgebied, die soms gratis toegankelijk zijn voor inwoners, mits er plaatsen over zijn. Tijdens de uitgebreide driegangen lunch heb je veel gelegenheid tot het aanknopen van nuttige contacten. Ik had zelf visitekaartjes ontworpen en afgedrukt.

kijk eens op de website van Grenoble voor de verenigingen, er zijn er 881: http://www.grenoble.fr/jsp/site/Portal.jsp?page=association

en bij de ANPE voor banen: http://www.anpe.fr/

veel succes,

Meerkat

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-03-23 22:41:18

Hoi,Mijn vriend en ik gaan waarschijnlijk ook verhuizen naar Grenoble omdat hij daar (waarschijnlijk) gaat promoveren. Veel zin in trouwens. We hebben al gekeken op www.seloger.com daar staan mooie huizen te huur.Fara, ben jij inmiddels verhuisd naar Grenoble? Ik ben benieuwd hoe en wat!Groet, Eva

avatar#5568
Vosje
Berichten: 0
Reacties: 7

#3 Geplaatst: 2006-03-25 10:11:20

Hallo Meerkat,

Ik wil met mijn vriendin een jaar naar Montpellier of Lyon, ik wil er studeren, zij is hier net klaar met haar studie en wil er ook een jaar tussenuit. Als het kan om daar werk te vinden, maar haar Frans is nog niet zo goed, en de arbeidsmarkt is niet al te ruim. Ze heeft dan wel een verplegingsdiploma, en ik heb ook weer begrepen dat juist in de verzorging veel werkgelegenheid is.

Maar, hoe heb je dan Franse lessen gevolgd, via het ANPE misschien? Ik heb vernomen dat je via hen dus ook les kunt volgen als je je inschrijft als werkzoekende. Heb jij dat ook gedaan?

Groeten,

Edwin