Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

septic tank bij beekje

Auteur Bericht

avatar#3036
pieter
Berichten: 13
Reacties: 26

#0 Geplaatst: 2005-08-07 00:43:16

Ik weet dat de septic tank zo'n 35 meter van de waterput moet blijven. Geldt dat ook voor de afstand tot een beekje, of gelden daar meer / andere regels voor? Gaat die 35 meter afstand eigenlijk over de afstand van de tank tot de put of van het vloeiveld tot de put?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-08-07 18:55:33

Beste Pieter,

de afstanden gelden voor het vloeiveld, niet de fosse septique. Is ook logisch, want uit de tank zelf komt niets in de grond.

Op het andere gedeelte van je vraag weet ik geen antwoord.

Christain von Klösterlein

avatar#3042
Hubert
Berichten: 0
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2005-08-09 20:40:36

Beste Cristian,

Mijn naam is Hubert Linssen. Ik heb onlangs met een aantal vrienden een huis gekocht in de haute saone (noord frankrijk). Het betreft een oude boerderij met een stuk grond aan de rand van het dorp beton court sur mance. Volgende week gaan we twee weken klussen en ik heb er erg veel zin in!

Ik vond uw email op de site leven in frankrijk en heb enkele vragen omtrent de aanleg van een septic tank, die u hopelijk kunt beantwoorden.

Het plan is om een septic tank aan te leggen bij gebreke van een riool in de buurt.

1- Is een septic tank van 1m3 genoeg voor een groep van 8 man die enkele malen per jaar een week in het huis zijn?

2- er bestaan betonnen septic tanks en septic tanks fosse septic pour toux eaus. Welk type septic tank adviseert u?

3- is het raadzaam om slechts de wc's op de septic tank aan te sluiten in verband met het bacteriologisch milieu of is het in een fosse septic pour tous eaux gebruikelijk om ook de douches en wasbak badkamer/keuken aan te sluiten

4- wat zijn de huidige normen omtrent de grindbak na de septic tank? Ik heb vernomen dat de grindbak 5m bij 5m moet zijn met een diepte van ongeveer 70cm. Is dit onafhankelijk van het soort grond?

5- We hebben veel dakpannen over. Is het handig/correct om dakpannen ipv grind in de grindbak te gebruiken om het water te filteren en drainen in de grond?

6- weet u toevallig een verhuurbedrijf van een graafmachine in de buurt van Langres?

Alvast hartelijk dank voor uw reactie...

Met vriendelijke groet,

Hubert Linssen0624909416

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-08-12 08:55:33

Beste Hubert en vrienden,

ten eerste:

ik heb nog geen fosse septique aangelegd, want net toen ik mij met het updaten van ons systeem bezig hield, kregen wij een openbaar riool. Op basis van de informatie die ik toen verzameld had kan ik het volgende zeggen:

1- Is een septic tank van 1m3 genoeg voor een groep van 8 man die enkele malen per jaar een week in het huis zijn?  

Volgens mij niet, want de afmetingen van het afwateringssysteem dienen aan het aantal bewoners aangepast te worden. Om een eerste indruk van de omvang te krijgen kan men als volgt rekenen:

-           3 m; basisvolume voor een huis dat door drie mensen bewoond wordt,

-           plus 0,5 m; per extra persoon

-          25m (strekkende meter) tubes d=épandage per persoon, alternatief 6m; lit filtrant. Afhankelijk van de bodemgesteldheid kunnen ook andere lengtes noodzakelijk zijn.

-           De séparateur ŕ grasse (vetafscheider in de aansluiting van de keuken) dient in ieder geval een inhoud van 0,5-0,8m; te hebben.

 

2- er bestaan betonnen septic tanks en septic tanks fosse septic pour toux eaus. Welk type septic tank adviseert u?

Ik zou op de mairie navragen wat ter plaatse vereist is.

3- is het raadzaam om slechts de wc's op de septic tank aan te sluiten in verband met het bacteriologisch milieu of is het in een fosse septic pour tous eaux gebruikelijk om ook de douches en wasbak badkamer/keuken aan te sluiten?  

Voor zover ik weet mag men dit niet zelf beslissen, wordt door de ambtenaar vastgesteld. Keuken: denk aan de vetafscheider!

4- wat zijn de huidige normen omtrent de grindbak ... ... onafhankelijk van het soort grond?  

Als er ergens een probleem is waar de afhankelijgheid van ded bodemgesteldheid belangrijk is dan is het het vloeiveld of de grindbak. Zonder kennis van de plaatselijke omstandigheden is er niets zinnigs over te zeggen.

5- We hebben veel dakpannen over. Is het handig/correct om dakpannen ipv grind in de grindbak te gebruiken om het water te filteren en drainen in de grond?

Lijkt mij vanuit mijn kennis van waterbehandeling en filtratietechniek niet mogelijk. Het reinigingseffect hangt sterk af van de korrelgrootte en het korrelspectrum. En bekijk nu eens filtergrind en gebroken dakpannen ...

6- weet u toevallig een verhuurbedrijf van een graafmachine in de buurt van Langres?  

Nakijken op de pages jaunes van de telefoongids, het equivalent vande gouden gids. De verhuurbedrijven hebben meestal iets van Loc in hun naam (van location).

Kijk biv. op www.locarest.com Dit bedrijf heeft vlgens mijn enigszins verouderde informatie vestigingen in St.Geosmes bij Langres en Vesoul.

De huurprijzen voor mini-pelles zijn nogal prijzig, vooral door het transport met een speciaal-trailer. Mijn ervaring is: voor een klein karwei schakel ik goedkoper de medewerker van een bouwbedrijf in die dit (met goedkeuring van de baas) na werktijd met het materieel van de baas doet.

Alvast hartelijk dank voor uw reactie...  

Omdat het in het internet en ook in dit forum niet gebrukelijk is, zeg ik geen U, hoewel ik vanuit mijn niet-Nederlandse achtergrond de neiging heb anders te doen.

Christian von Klösterlein

avatar#3036
pieter
Berichten: 13
Reacties: 26

#4 Geplaatst: 2006-06-10 00:32:08

Is er inmiddels als iemand bijgekomen die wat weet over de afstand van het vloeiveld tot een beekje?

Pieter

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-06-10 07:51:38

@Pieter

Ik weet niet hoe de sfeer in jouw dorp is, maar dat zijn allemaal vragen die je via de mairie kunt stellen. Vraag aan de maire of de secretaresse WIE jou in het dorp zou kunnen helpen met informatie. Voor een pelle, die inderdaad duur is vanwege het transport (dus doe alle eventuele klussen in een keer), moet je ook proberen of een plaatselijke boer/werkgever/werknemen jullie niet wil helpen. Dat gaat niet voor niets, maar is wel een stuk goedkoper: transport, belastingen enz. 

Ik geef toe dat het op het platteland zo gaat, maar dat dat niet in heel Frankrijk zo zal gaan.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#6 Geplaatst: 2006-06-10 23:07:05

Ik kan je weinig concreets vertellen. Ik heb onlangs een fosse septique laten aanleggen (kosten ca € 8000) en weet vooral dat er nieuwe richtlijnen zijn, waarin strenge eisen gesteld worden aan het uitwaterings- c.q. filtergebied.

De boel mag niet in het milieu komen. Vandaar dat ik denk - eigenlijk zeker weet - dat je je beek niet in het geheel mag betrekken.

Wat je ook kunt doen is een offerte laten maken. Dan krijg je precies op papier hoe het moet.

Dick 

avatar#5661
Mensje
Berichten: 0
Reacties: 1

#7 Geplaatst: 2006-06-26 14:23:00

Dit is mijn eerste bericht, althans een tweede poging daartoe. Ik hoop dat het nu lukt. Wij hebben namelijk een watermolen naast een beek en er was nog geen riolering toen wij het kochten.

Wij hebben (in 2003) 9500 euro betaald incl. btw voor twee septic tanks van 5000 liter elk, plus een bronwatertank van 3000 liter (buiten onze grond op een berg in het bos; ca. 12 m. verval). Dit alles inclusief leidingenen loze leidingen (voor elektra- en telefoonkabel) tot aan de gebouwen .

Onze langgerekte lap grond wordt aan een lange zijde helemaal begrensd door een bergbeek. Van die 35m heb ik destijds niks gehoord, maar ons vloeiveld ligt eigenlijk pal naast de oever, ik schat op hooguit 10m afstand.

Verder van de oever weg betekent  in dit geval ook dat het bergopwaarts gaat en het vuile water dus eerst de berg op gepompt had moeten worden om vervolgens weer bergafwaarts te stromen. Die berg bestaat voor een groot deel uit graniet, dus kun je het je voorstellen. :) 

In ons geval zou zo'n 35m-eis te handhaven onzinnig zijn. Van een helofytefilter hadden ze bij ons nog nooit gehoord. Wij hebben het aan een erkend en in de regio gerespecteerd bedrijf overgelaten om het te doen zoals het daar gebruikelijk is en dat op advies van de burgemeester. Onze wilde tuin is overigens vanzelf al een groot filter en wij gebruiken milieuvriendelijke middelen, dus ben ik er wel gerust op. Verder wordt het water van zo'n beek regelmatig door een instantie getest. Mocht er vanaf onze molen ooit van vervuiling sprake zijn, dan horen we dat vanzelf, maar ik ga er niet vanuit dat dit ooit gebeuren zal.