Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

franse auto kopen zonder "vast" adres in Franrijk

Auteur Bericht

avatar#5421
Eltjo
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2005-08-15 23:05:36

Wij zijn in het bezit van een boot in Zuid-Franrijk en willen een aoto aanschaffen voor plaatselijk gebruik, maar hebben geen vast adres. Wel een vaste ligplaats. Is het toch mogelijk een occasion op naam te stellen?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-08-16 19:52:52

Tamelijk lastig, zo op het eeste gezicht. Bezitters van tweede huizen in Frankrijk kunnen zeker een auto in Frankrijk kopen en een Frans kentekenbewijs aanvragen als zij kunnen aantonen (rekening EDF, France Télécom) dat zij over een verblijfplaats beschikken. Als de vaste ligplaats over vaste stroom beschikt en jullie ontvangen reguliere EDF-nota's zou het te proberen zijn. Voor het overige, even vragen bij de prefecture.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-10-25 23:07:10

Wij hebben ons huis in Nederland net verkocht en verblijven vanaf januari in een gîte, totdat we een nieuw huis hebben. Onze auto is aan vervanging toe en we willen dan natuurlijk een auto in Frankrijk kopen. Is de compromis de vente ook voldoende voor het verkrijgen van de carte grise?