Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aantal tweede woningen in Frankrijk ?

Auteur Bericht

avatar#5402
Sacha dans le Lot
Berichten: 2
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2005-08-16 11:24:31

Hallo Voor een marktonderzoek ben ik op zoek naar het aantal Nederlanders in Frankrijk in het bezit van een tweede woning, het liefst per streek..(voor het geven van Franse les !).Weet iemand of deze informatie beschikbaar is en zo ja waar ? Ik ben bereid voor deze informatie te betalen. Alvast bedankt !

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-08-16 20:08:05

Niemand kent de exacte cijfers, eenvoudig omdat ze niet worden bijgehouden: het aantal Nederlanders dat in Frankrijk woont of daar een tweede huis bezit. Het zijn er in ieder geval veel en het worden er steeds meer. Men houdt het nu op globaal 80.000 Hollandse gezinnen die zijn geŽmigreerd naar het land van rust en ruimte. De groep die hier een vakantiehuis bezit - Frankrijk is immers ons meest favoriete vakantieland - zou  een kleine 200.000 rustzoekers tellen. Samen zouden dus misschien ruim 250.000 Franse woningen en bijbehorende landerijen in het bezit zijn van les Hollandais, door de Fransen meestal vriendelijk ook aangeduid als les Bataves.

Wim