Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vices caches/verborgen gebreken

Auteur Bericht

avatar#5418
ines
Berichten: 5
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2005-08-18 11:53:13

Wij hebben een huis gekocht. De mondelinge koop is door de verkoper per fax bevestigd. Wij hadden verwacht dat de notaris een 'compromis de vente' zou opstellen, er kwam echter meteen een projet 'acte de vente' met een rapport m.b.t .asbest/lood. In de projet acte de vente staan een aantal zaken die wij niet zijn overeengekomen (er is nl. alleen gesproken over prijs) waaronder de bepaling dat de verkoper zich vrijwaart voor verborgen gebreken ("sauf application d'une disposition legale specifique, le vendeur ne sera pas tenu a la garantie des vices caches pouvant affecter le  sol, le sous-sol ou les batiments"). Is het verstandig en mogelijk de notaris te verzoeken de acte de vente op dit punt aan te passen? Ik begrijp nl. uit verschillende bronnen dat het vaak zo wordt opgenomen, maar nogmaals, wij hebben zo iets dergelijks nog niet besproken met de verkopende partij .

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-08-18 15:38:15

Het is gebruikelijk om de overeenkomst vast te leggen in een compromis de vente of promesse de vente (afhankelijke van de regio). Het opmaken van een voorlopige acte de vente kan ook wel, maar dan moet duidelijk op elke pagina zijn aangegeven dat het om een projet gaat (is hier dus het geval).

Bij elk voorlopig koopcontract moet een verklaring worden gevoegd over asbest en lood. In besmette gebieden komt daar nog een termietenverklaring bij.

De formule dat de verkoop van het huis plaatsvindt in de staat waarin het nu verkeert, is inderdaad standaard. Dat geldt ook voor de forumule van vrijwaringen tegen verborgen gebreken.

Als je meer zekerheid wenst, de zaak niet vertrouwt of het anders geformuleerd wilt hebben, is dat uiteraard met de notaris en/of de eigenaar te bespreken.

Wim