Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Werk zoeken in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#5417
Fara
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2005-08-21 14:56:36

Beste forumleden,   Mijn vriend is enkele maanden geleden voor drie jaar naar Frankrijk verhuisd. Ik wil hem graag achterna en ben op zoek naar werk in Grenoble. Hoe kan ik dit volgens jullie het beste aanpakken: hier in Nederland op zoek gaan naar een baan en dan pas verhuizen of eerst verhuizen en vanuit Grenoble naar een baan zoeken? Zelf vertrek ik liever vandaag dan morgen, maar naar Frankrijk gaan zonder baan heeft natuurlijk ook een hoop consequenties. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.   Alvast bedankt voor jullie reacties.   Groetjes, Fara

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-08-22 00:19:19

Het is het beste om in Frankrijk een baan zien te vinden, maar zo gemakkelijk is dat niet. Sterker nog, het is heel moeilijk. Je zou de betreffende websites kunnen raadplegen (zie voor de adressen op onze pagina http://www.infofrankrijk.com/pagina/Leren+en+werken/84/). Je zou ook contact kunnen zoeken met een Nederlandse vereniging in de buurt van Grenoble. De adressen zijn ook op de website te vinden. Gebruik als trefwoord Nederlandse Fransen bijvoorbeeld.

Wim

avatar#5424
N
Berichten: 0
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2005-08-24 15:06:07

Fara, mijn vriend woont ook in Grenoble, maar hij is frans. We doen het

nu al 1,5 jaar zo dat we elkaar om de 2 maanden zien, maar dat is best

wel moeilijk. Mail me aub op dit adres: nathalie_visser69@hotmail.com

avatar#5428
hoi
Berichten: 2
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2005-09-06 20:50:04

heel misschien willen wij ook iver een paar jaar in france gaan wonen, maar we willen eerst de taal goed kennen. ik heb me laten vertellen dat ivm vergrijzing het erg makkelijk is om een baan te vinden, maar dit is dus niet zo?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-09-17 15:59:34

Hoi Fara, wij wonen nu 5 jaar in de regio van Grenoble. Om vanuit Nederland een baan te vinden zal niet meevallen. Het is denk ik wel belangrijk dat je redelijk frans spreekt. Het hangt er ook van af in welke sector je werk zoekt. Maar als je gemotiveerd bent moet het zeker gaan lukken!! Als je vragen hebt kun je ons altijd een mailtje sturen!

Groetjes Michel

avatar#4093
Fammetje
Berichten: 2
Reacties: 16

#5 Geplaatst: 2006-11-09 14:31:25

Hallo Fara,

Ik ben een maand geleden met mijn franse vriend naar Frankrijk verhuisd, Haute Savoie maar meer bij Annecy in de buurt. Ik zat met dezelfde vraag: vanuit nederland zoeken of eerst verhuizen? Ik heb geprobeerd vanuit Nederland te zoeken, maar dat leverde niks op. Het is heel moeilijk om vanuit daar een baan te zoeken, vooral als je op gesprek gevraagd wordt. We hebben de knoop doorgehakt en zijn zonder werk verhuisd. Mijn vriend heeft nu al een vaste baan, ik nog niet. Wel is het een idee om in het begin uitzendwerk te doen en dan werk te zoeken. Voordeel: je verdient alvast geld, het is flexibel werken (je kunt makkelijker vrij nemen om op sollicitatiegesprek te gaan) en je leert mensen kennen, waardoor je weer kunt netwerken voor een baan. Ik doe nu dus uitzendwerk hier en heb al heel veel ideeen, tips en adviezen gekregen, heb genetwerkt en heb al wat sollicitaties gehad. Ik verwacht dan ook binnen niet al te lange tijd een vaste baan te vinden. Misschien ook een ideetje voor jou?

Het geeft wat consequenties om in Frankrijk te gaan wonen zonder baan, maar als je bij je vriend intrekt die al werk heeft, dan valt het denk ik heel erg mee. Verder is een spaarpotje heel handig, omdat een emigratie veel kosten met zich meebrengt (verhuiskosten, aanschaffen van spullen in nieuz land, huurkosten, energiekosten) en dus erg van pas komt als je nog geen vast inkomen hebt.

Veel succes!