Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Boeren-ellende

Auteur Bericht

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#0 Geplaatst: 2005-08-30 11:58:16

Eerlijk gezegd hebben we er onze buik van vol ....   Hadden we BelgiŽ ontvlucht om diverse redenen, met het oog op een rustig en geÔsoleerd bestaan in LDF, blijkt dat er plots een plaatselijke boer zich dient te moeten ontpoppen tot een "hete" stier. Na bijna 5 jaar rustig geleefd te hebben, met zelfs een dagelijkse groet en praatje, vindt monsieur het nodig op een (voor hem) gepast moment m'n vrouw te moeten bespringen. Ok, het is net niet zo ver gekomen dat er sprake is van een verkrachting, maar toch .... bepotelen, proberen uit te kleden, zoenen, ... Vrouw in paniek, durft niet meer buiten te komen, staat onder medisch toezicht, neemt kalmeringsmiddelen, durfde geen klacht in te dienen want een boer aanpakken is andere aanvallen ....   Na 2 tot 3 weken durft m'n vrouw het me eindelijk te vertellen, dus vond ik het raadzaam met de bewuste persoon te praten (geen verdere "aanval" van mijn kant). Voor hem niets aan de hand, dus beslis ik (en zeg het hem ook) ieder zijn eigen "hoekje" te houden en elkaar niet meer aan te spreken.   Gaat de boer zich nadien lekker te buiten aan "les harcelements" in de ruime zin van het woord. Geiten (intussen van de hand gedaan) storen hem in zijn doen en laten (ook al woont hij 5 km verderop), kippen mogen zijn weilanden niet meer betreden, want ze schijten (zijn woorden) in het hooi van zijn koebeesten. En ga zo maar door ....   In het NL/Vl noemen ze dat dus gepest ....   Dan toch maar beslist om klacht in te dienen bij de plaatselijke gendarmerie, met de schrik dat hij nu wel een stuk verder gaat. Maar ach, kwestie van hem zijn plaats te wijzen.   Reden van dit alles ? Monsieur le paysan had blijkbaar een bod uitgebracht (want hij wil echt alles in de buurt) op ons huis/boerderij, maar had te lang gewacht in de hoop dat de prijs zou zakken. Staat hem dus niet aan dat buitenlanders het onder zijn neus weg gekaapt hebben. Pech voor hem ? Eerder voor ons blijkbaar, gezien zijn gedoe.   Of dit een reden is om m'n vrouw te bespringen is nog maar te vraag, maar ze staan verdomme sterk, die *** boeren. En ga het maar eens uitleggen aan de buren (ook al wonen ze veraf), monsieur n'est pas comme Áa !   En zeggen dat we 16 jaar pure ellende hebben ondervonden met een jaloerse buur in den Belgiek die me toen een hersenletsel heeft gemept. Blijkbaar was die ellende nog niet voldoende.   Het zullen wij wel zijn zeker, die steeds voor problemen zorgen ?   Commentaar ?   Allez-y   Johan  (Fr)  

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-08-31 00:50:40

Hoewel ik me afvraag of deze particuliere ontboezemingen in dit forum thuishoren, wil ik wel bevestigen dat een officiŽle aanklacht bij de lokale gendarmerie zeker op zijn plaats is. Voorts zou ik ook de burgemeester van je dorp op de hoogte stellen van het gedrag van de boer. Of van deze vroede kant adhesie valt te verwachten, is nog maar te betwijfelen. De Franse boeren hebben veel macht, de overheden zijn feitelijk bang voor les agriculteurs met hun grote mond en zware landbouwtrekkers, die bij het minste of geringste wat hun niet bevalt, de burgerij hinderen met acties en betogingen. Het is de wat jammere kant van het wonen op het platteland in Frankrijk.

Wim

avatar#5351
Johan (Fr)
Berichten: 32
Reacties: 115

#2 Geplaatst: 2005-09-03 12:41:16

Beste Wim en andere lezers,

Ik ben geheel akkoord met je opmerking wat betreft je vraag of deze ontboezeming wel thuis hoort in dit forum, doch stel ik vast dat de realiteit niet anders is. zoals ik al eerder schreef, en of dit nu in NL/VL of in LDF is, is niet alles rozegeur en maneschijn. Hoeveel koppels zijn er niet die volledig "verlaten" op de boerenbuiten leven/wonen ? Welke vrouw is niet eens een dagje (of wat) alleen ? Welke ***boer profiteert eens niet van een "aangeboden" kans om een ander z'n vrouw te bepotelen ?

Akkoord, een Franse boer mag dan al macht hebben, wil dat dan zeggen dat wij, als buitenlanders, naar hun pijpen moeten dansen ?

Onze plaatselijke burgemeester hebben we doelbewust niet gecontacteerd, aangezien het zelf een boer (op rust) is, plus de boer woont dan wel 5 km verderop, doch in een andere"commune".

Voorlopig kijken we, na het indienen van een offiŽle klacht bij de gendarmerie, de kat uit de boom. Ook al dienen we dagelijks de kippen-kadavers te tellen, omdat monsieur het leuk vind met zijn tracteur de "poules" omver te rijden.

Van mijn kant uit reageer ik totaal niet (meer), noem het zelfs negeren van de persoon in kwestie (lijkt me het beste) en neem een afwachtende houding aan.

Intussen heb ik wel via derden begrepen dat er wel meer dergelijke personen rondlopen, die een "hekel" hebben aan buitenlanders. Waarom ? Geen idee. Maar misschien dat het feit meespeelt dat we "hun" land inpikken ?

Johan (Fr)

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#3 Geplaatst: 2005-09-03 23:34:37

................ellende...............

Johan, ik heb toch een beetje moeite met de titel van jouw stukje. Je hebt ellende met een boer, maar dat zou ik niet als 'boerenellende' omschrijven.

Ik heb ook moeite met jouw zin .... Welke ***boer profiteert eens niet van een "aangeboden" kans om een ander z'n vrouw te bepotelen ? ...........

De meeste boeren houden hun handen wel gewoon thuis hoor Johan.

Of elke fransman met een ander metier  zulks niet in zijn hoofd zou halen. Dat geloof je toch zelf niet.

Het 'bepotelen'zoals jij het zegt, komt toch in alle rangen standen en kringen voor! Kun je dagelijks in de krant lezen.

Nu tref je op het platteland naar verhouding natuurlijk meer boeren dan notarissen, tandartsen, architecten, bankdirecteuren enz. aan dus  tja, een kwestie van rekenen.

Want er zullen qua verhouding net zoveel notarissen, tandartsen, architecten, bankdirecteuren enz. zijn met losse handjes.

Intussen ben ik in 10 jaar tijd  in onze streek nog geen fransman, met welk beroep dan ook, met losse handjes tegen gekomen.  Losse handjes van andere nationaliteiten overigens ook niet.Gelukkig maar.

Want het lijkt me verschrikkelijk om het in een situatie zoals die van jullie nog naar de zin te kunnen hebben en van de vrijheid - want daar ging je toch voor - te kunnen genieten.

Truze

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#4 Geplaatst: 2005-09-04 00:36:53

ik ben het helemaal met truze eens.

het is niet de boer die in de fout gaat, maar de mens die dat beroep

uitoefent. voorts heb ik nog nooit enige vijandigheid jegens

buitenlanders ervaren eerder het tegendeel. fijn dat jullie er zijn en

ons dorpsleven mede in stand houden.

fons

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#5 Geplaatst: 2005-09-04 18:13:11

Ook ik ben het wel met Truze eens. Maar daar heb je verder niets aan, jullie moeten daar verder leven.

Ik kan me je frustatie voorstellen, je zit er niet meer lekker. Ik heb het werkelijk met jullie te doen.

Hier hebben we gelukkig goed contact, maar het is bar hoe de Fransen buren in ons kleine dorpje soms hier op elkaar spugen, over generaties heen. We houden ons er natuurlijk ver van maar in het boek "Waarom de Fransen zo Frans zijn" wordt hieromtrent het ťťn en ander uit de doeken gedaan. Het zit ook een beetje in de Franse aard.

Rest mij niets meer om jullie wijsheid en sterkte te wensen. Laat je de jaren niet bederven. Zoek misschien toch een andere plek. Officieel zul je niet veel steun krijgen.

Rob.