Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

begroeiing naast zwembad

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-09-03 19:10:42

Naast ons zwembad loopt de grond ietwat schuin af In de zomer hebben we een nieuw terras gelegd en nieuwe grond toegevoegd. We willen graag weten welke beplanting geschikt is om de grond goed vast te houden (bladhoudend) is bv lavendel een optie?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-09-03 19:43:39

Beste Joanette,

volgens mijn tuinbouw-deskundige (mijn vrouw) doet lavendel het op arme grond bijzonder goed. Ik hou van lavendel, als die het doet is het een bijzonder mooie plant, en je kunt er ook nog heerlijk ruikende bouquetten voor de linnenkast van oogsten.

Met mijn tuin-onverstand zou ik zeggen:

rondkijken bij de buren wat het bij hen goed doet, en ook de buren vragen - steeds weer een goed aanknopingspunt! In Frankrijk doen ze ook aan 'stekjes ruilen'.

Christian v.K.

die tuineren frustrerend vindt omdat je bij ieder werk weet dat je dit een jaar geleden ook gedaan hebt en in het volgende jaar ook weer zou moeten doen - iedereen zijn eigen plezier, en het mijne is nu timmeren en leidingen leggen, iets waar je jarenlang niet meer bij moet. (-;

avatar#5377
Truze
Berichten: 3
Reacties: 76

#2 Geplaatst: 2005-09-03 23:10:47

Hallo Joannette, Christian en tuinierders,

Een goede bladhoudende (groenblijver) plant die ook nog de grond vasthoudt, is de Vinca Minor, ofwel, de Maagdenpalm.

Doet het altijd en overal. Succes verzekerd. Er is 'minor' en een 'major' van deze plant te koop. De 'major'is wel erg groot  maar natuurlijk zijn de hemelsblauwe bloemen dan ook groter.

Vinca Minor is er ook met witte bloemetjes. Leuk om door elkaar heen te zetten.

Ook Waldsteinia kan ik aanbevelen. Deze bloeit met gele bloemetjes en het blad is veel lichter van kleur dan het blad van de maagdenpalm.

Zowel Waldsteinia als Maagdenpalm bloeien in het voorjaar.

Wil je het heel laag houden, dan is Zenegroen , waarvan het blad overigens donkerrood kan zijn, een optie. Ook deze plant bloeit blauw.

Lavendel is natuurlijk prachtig en ruikt heerlijk, maar vergt wel wat aandacht en kundige snoei, anders wordt de plant erg houtig aan de onderzijde en gaat uit elkaar vallen. Dan is verjonging nodig ( nieuwe planten) en moet je weer opnieuw beginnen.

Er zijn ook zeer plat groeiende cotoneasters, heesters, die baldhoudend zijn en kleurige bessen dragen.

En last but not least, de oude vertrouwde klimop! Kies verschillende soorten en kleuren klimop planten en leg daar een wal van rond je zwembad. Succes verzekerd!

Groetjes

Truze

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#3 Geplaatst: 2005-09-05 16:56:10

Er bestaat oook rozemarijn (romarin rampant)die liggend groeit, doet het goed in de zon en bloeit blauw eind winter / het vroege voorjaar, voor het zwemseizoen dus. Verder is er Caeanothus repens, ook blauw bloeiend, maar later. Vinca minor is meer voor de schaduw.

Succes!

Antonia

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2005-09-15 19:13:37

mijn dank voor alle reacties

het komt nu vast goed en nogmaals de complimenten voor deze website

ik vind elke week wel iets waar ik weer verder mee kan

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-10-03 19:42:57

Naast alle goede tips voor beplanting om grond vast te houden kreeg ik een tip van een zwembadinbouwer:

zet geen planten naast het zwembad die wespen, bijen( zie het verschil maar eens snel als je nat uit het zwembad stapt) aan trekken. Dus geen sterk geurende planten. Zeker niet als er ook regelmatig kinderen komen.