Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Afwerking muur béton cellulaire

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-09-14 13:51:04

Beste klussers,   Met welk (werk)materiaal kun je het best de cellenbetonmuur afwerken?  Wij hebben enduit pour beton cellulaire in huis en ook grote voeg/plamuurmessen. Is er niet een middel om te "rollen" over die muur. Ik verwacht dat je met de plamuurmessen strepen, oneffen effect te zien krijgt.  De afwerking, na de voorstrijk wordt waarschijnlijk een lichte structuur crèpie of een muurverf, tenminste, als de voorbehandeling redelijk glad resultaat oplevert.  Wat is jullie ervaring met de afwerking van een cellenbetonmuur? Bedankt voor jullie reactie. Arnold

avatar#2937
Gerrit W
Berichten: 0
Reacties: 14

#1 Geplaatst: 2005-09-14 20:11:05

Arnold,

De cellenbetonmuur kan je heel strak gladpleisteren met de lijm die je gebruik hebt voor de blokken. Gebruik daarvoor een spaan en maak de lijm aan tot je een vrij dunne massa hebt. Een missertje is vrij gemakkelijk te corrigeren. Gewoon nog een laagje op zetten. Het is mij in ieder geval goed gelukt.

Er is in Nederland sierpeister te koop die je direct op cellenbeton kan gebruiken. Zelf ben ik van plan zo'n muur te behandelen met een primer en dan gewoon te schilderen met een acrylverf of latex.

Gerrit Westbroek

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#2 Geplaatst: 2005-09-24 00:21:42

Arnold,

In ons huis heb ik de muren van beton cellulaire allemaal gepleisterd met Knauff producten. Na het metselen eerst stucpleister op de muur en daarna naar wens afstuccen. Zelf heb ik gekozen voor schuurwerk (geelband). Erg hobbelig en bobbelig maar past prima bij de scheve toestand waarin het gehele huis verkeert. Mooi stuccen is een vak, zelf stuccen is niet heel moeilijk maar wel spierballenwerk. (De grote messen waaran je refereert zijn naar ik aanneem spackmessen. Samen met een rei ben je dan al en heel eind op weg voor wat betreft de gereedschapsbehoefte)

Als goedkope materiaal oplossing kun je ook nog kiezen voor MD 65 (of 63 ik ben het precieze nummer kwijt) Eigenlijk is dat stuc voor spuitgietwerk maar kan ook met de hand verwerkt worden.

Succes

Jeroen B Rollancourt

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2005-09-24 18:24:44

Arnold,

Ik heb zelf de truc van Gerrit gebruikt (zie boven). Dat spul waarmee je de blokken verlijmt heet in NL "fix and finish", zowel voor lijmen als een dunne afwerklaag. Omdat de afwerklaag maar zo dun is (5 mm) kon ik deze zelfs als amateur stukadoor goed glad krijgen.

Nog wat tips:

- Doe eerst een flink oppervlak "ruw" en ga er nog eens met een vochtige spaan overheen als het al begint op te stijven, dan wordt het spiegelglad;

- Hou je toch nog een bobbeltje of randje over (op hoeken en bij kozijnen bijvoorbeeld) schuur dat dan na droging weg met een schuurblokje.

Succes!

Jos