Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nieuw en vrijwel afgebouwd huis kopen

Auteur Bericht

avatar#3106
Longchamp
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2005-09-14 18:05:13

bonjour, eerste keer dat ik gebruik maak van dit forum.   Wie heeft ervaring en zou ons kunnen helpen ??   Wij hebben een mondeling en reeds geaccepteerd bod gedaan op een huis van Engelsen, waarvoor die eigenaar op 31-12-2002 een bouwvergunning kreeg, en wiens huis vrijwel afgebouwd is, maar waarvan hij de laatste fase heeft stilgelegd en nu zijn huis (om privé-redenen) verkoopt. Er liggen bijvoorbeeld nog enkele stuks keukenapparatuur te wachten op inbouw, er is een open haard gepland, maar die zit er nog niet in, binnenmuren dienen nog van plâtre voorzien te worden, betegeling niet geehel af, etc.  Wij zouden willen uitbreiden met carport, zwembad, etc.  Volgens berekening blijft dat alles tesamen ruim binnen de S.H.O.N. van 800 m2 die op het aanwezige Certificat d'urbanisme vermeld staat. Dan is er bij de makelaar nog onduidelijkheid over de juiste percelen grond en wie bij wie recht van overpad heeft en zelfs de grootte van het perceel varieert van 22.080 m2 (op Certificat d'urbanisme) tot 2,5 ha zoals aangeprezen bij de makelaar. Ik zit met diverse vragen en zou die graag eens voorleggen aan ervaringsdeskundigen.  Weet iemand een persoon die ons voor veel minder dan de riante advocatentarieven verder kan helpen met mogelijke zaken/aanvragen/ondertekeningen etc. die zich nog zullen voordoen? Alvast dank voor bereidheid tot meedenken!

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#1 Geplaatst: 2005-09-19 13:23:11

Hallo,

Ik ben nog niet echt een ervaringsdeskundige, maar ik heb wel een paar opmerkingen/reacties.

- Ten eerste vindt ik het wel riskant als je nu al een mondelinge koopovereenkomst hebt gemaakt zonder exact te weten wat je koopt!

- Laat die makelaar de boel goed uitzoeken, hij wil toch graag dat huis verkopen! Hij moet toch een 'plan de mass' (van het kadaster) hebben van het huis, daar staan exact de oppervlaktes in.

- Je kan ook direct bij de notaris informeren of bij het kadaster naar de juiste oppervlaktes en rechten. Daar heb je geen dure advocaat voor nodig!

- Als je een CU (Certificat d'urbanisme) hebt voor een perceel, wil dat nog niet zeggen dat je er alles op mag bouwen (zwembad/carpoort). Je moet daar toch eerst een bouwvergunning (Permit de Construction) voor aanvragen, die niet gehonoreerd hoeft te worden! Dus ga er niet zo maar vanuit dat deze zaken, omdat ze binnen die 800m2 vallen, geen probleem kunnen opleveren.

- Maak goede (schriftelijke) afspraken wat betreft de aanwezige (on)roerende goederen. Ik kan me, in het slechtste geval, bedenken dat die nog niet ingebouwde 'inbouw' apparatuur plotsklaps verdwenen is...

Maar vertrouw nooit alleen op de toezeggingen van de eigenaar of makelaar! Alleen de gegevens van het kadaster en bij de notaris zijn rechtsgeldig.

Ik hoop je toch iets geholpen te hebben,

Gerard D.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#2 Geplaatst: 2005-09-19 18:13:44

reaktie op bericht Longchamp,

Enkele dagen geleden reageerde ik hierop, maar zie mijn tekst nu niet meer terug? Zit ik ergens fout te zoeken? Goede raad: zelf informeren bij DDE naar CU en bouwvergunning. Zelf informeren bij cadastre naar percelen, afmetingwen etc. de cervitudes zijn daar ook op te vragen. Ook de plaatselijke mairie heeft soms afschriften van alle bovengenoemde gegevens. Het uitbreiden op een eenmaal afgegeven bouwvergunning mag met een bouwwerk van max 20 m2 en daarna moet je 10 jaar wachten om nog eens iets van 20 m2 aan te vragen. Een herziening vergunning is ook aan te vragen, maar kost weer leges en al dan niet tekenwerk. Helemaal eens met andere reaktie: geen dure advocaat etc nodig. Zou je een advocaat inschakelen, grote kans dat je veel honorarium kwijt bent, geen bezit hebt verworven en nog voor de kosten van de verkopende partij moet opdraaien ook. Mondelinge overeenkomst is niet bindend, vooral niet als de verkopende partij geen getuige bij zich had, als je begrijpt wat ik bedoel. Niets tekenen voordat alle zaken helder liggen. Succes, Dit