Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bedrijfje beginnen of niet?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-09-18 19:33:40

Wij willen in Frankrijk enkele huizen aankopen, deze geheel opknappen en daarna of verhuren of weer verkopen. Nu vragen wij ons af wat het voordeligst is, inschrijven als bedrijfje of (nog) niet? Wie heeft hier ervaring mee!?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-09-18 23:15:33

Over het algemeen is het bij dit soort activiteiten raadzaam eerst maar gewoon te beginnen. Als het allemaal lukt, is het nog tijd om de bedrijfsvorm te kiezen. Bij verhuren op wat grotere schaal kan worden gedacht aan het opzetten van een micro-entreprise, een fiscale vorm van kleinschalige bedrijfsvoering. Bij verkopen is het wat ingewikkelder, dan ben je een handelaar (marchand de biens) en komen er meer zaken op de hoek kijken.

Binnenkort verschijnt op deze site een nieuw hoofdstuk over het (gaan) werken in Frankrijk.

Wim

avatar#5497
catherine
Berichten: 0
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2006-01-11 20:31:00

ik woon al jaren in Frankrijk.denk er over om van mijn hobby mijn werk te maken. beeldhouwer ( sculpteur). maar in welke vorm ,wat gaat dit me kosten .voor /nadelen.Op dit moment ben ik b.v. Inkomsten zullen varieren en bepaald niet hoog zijn. op dit moment ben ik met mijn beide zonen privaat verzekerd in Nederland,is ook niet goedkoop. Wie heeft wat tips of adviezen? oja via mijn website kun je een idee krijgen waar over het gaat.

avatar#5535
The one and only
Berichten: 0
Reacties: 11

#3 Geplaatst: 2006-02-24 17:09:57

Catherine,

Als je niks of weinig verdient kan U het RMI (revenue d'insertion minimum) aanvragen bij de CAF of via je 'mairie'.

Als U 2 zonen te laste heeft loopt dit toch al behoorlijk op.

Als RMI ontvanger ben je voor alles gratis verzekerd, samen met nog veel voordelen. (geen taxe fonciers, goedkoper telefoon abonnement, huurtoelage, toelage voor het qfbetalen van je lening, .....)

De uitkering is kan aangevraagd worden door iedereen die in Frankrijk woont, dus ook een buitenlander met domicilie in Frankrijk.

Maar goed, deze reactie hoort eigenlijk niet thuis in deze 'thread'.

Ik zou om de plus value en andere belastingen te vermijden zeker geen bedrijfje beginnen.

Privé verhuren, daar betaal je wel belastingen op, dus daar zit geen verschil (niet zoals bvb in België waar je bijna geen belasting over huurinkomsten betaald)

Mvg,

Filip