Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Consumentenrecht bij ondeugdelijk artikel

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-09-19 13:06:47

Hallo lezer,   Wij hebben een half jaar geleden een nieuwe bosmaaier (merk Viking= Stihl) gekocht. Na zo'n 5 uur gebruik liep na het bijvullen alle benzine op de grond. Terug naar de winkel. Deze konden niets vinden, maar dachten dat de vlotter was blijven hangen en adviseerde te kijken of het zich weer voordoet. Nu na weer zo'n 5 uur doet zich hetzelfde euvel voor. Om enigszins voorbereid te zijn zou ik graag van iemand willen horen wat nu de beste aanpak zou zijn. We vinden eigenlijk dat dit niet acceptabel is en willen vragen om de fabrikant hierbij in te schakelen. Of is het handig om de fabrikant zelf te benaderen, of een consumentenorganisatie?   Heeft iemand een advies?   Alvast bedankt voor een reactie,   Arnold

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2005-09-19 17:51:34

Hallo Arnold,

Wij hadden ook een Stihl, debrousailleuse, die na enkele maanden gebruik vastliep. Onder garantie naar een onderhoudsbedrijf gebracht die alles wilden vervangen, zodat we net zo goed een nieuwe konden kopen. Men stelde dat de garantie niet gold daar wij foute mix zouden hebben gebruikt. Die was echter precies zoals voorgeschreven aangemaakt. Wij hebben hem zelf uiteen genomen en alles hoefde slechts gereinigd te worden en niet vervangen, behalve nieuwe zuigerveren. Onze indruk was dat van meet af aan de carburator niet goed was afgesteld, waardoor het een sluipend probleem werd. Wijze les: het onderhoudsbedrijf wilde er gewoon wat aan verdienen. We gaan nu bij Stihl zelf klagen over het gebrek aan garantie. Je kunt je ook wenden tot diverse organisaties die de consument beschermen. Ook QueChoisir is handig. Als we wat verder zijn meld ik wel wat er van gekomen is. Voor ons nooit meer Stihl uiteraard. Wordt vervolgd, Dit   

avatar#5411
remco
Berichten: 8
Reacties: 32

#2 Geplaatst: 2005-09-19 18:43:01

Stihl is wat mij en velen betreft nog altijd HET topmerk, ze zijn niet voor niets nogal prijzig :-)

Jammer dat de tussenhandel er soms een zooitje van maakt. Vraag in je

omgeving waar je een betrouwbare onderhoudszaak kunt vinden, die zijn

er echt wel.

Wij gebruiken Stihl zelf al 15 jaren (debrousailleuse, kettingzaag) met

veel plezier en zelden problemen. Ik neem aan dat als je garantie hebt,

je ook bij andere zaken dan de zaak waar je je Stihl hebt aangeschaft

van deze garantie gebruik kunt maken. Ik zou eerst eisen van je

verkoper dat deze de zaak goed oplost. Neem anders direct met Stihl

contact op, ze hebben een goede naam op te houden.

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#3 Geplaatst: 2005-10-02 11:20:30

Ook ik! Kocht een Viking bosmaaier. Tijdens het werk in / langs braamstruiken gebeurde het: een liaan trok ongemerkt de blokkering van het voorwiel los. Toen ik een even later de machine wilde keren en optilde, viel het voorwiel eruit in het draaiende mes. Met een enorme klap stond de zaak stil. Voorwiel gebroken. Dit is hersteld voor 180 euro. Maanden later: Tijdens het werk brak ineens, zomaar, de hoofdas van het mes af. Gelukkig zonder de benen te raken!  

Vrijwel zeker is tijdens het 1e ongeluk een haarscheur in de as ontstaan.

Geraamde reparatiekosten 850! Samen meer dan een nieuwe machine!

Heeft iemand als gebruiker dezelfde ervaring gehad?  't Is toch raar dat een machine die is ontworpen om hardnekkig struweel te verwijderen op zo'n cruciaal punt, het borgen van het voorwiel, verstek laat gaan?

Ook mijn Stihl debroussaileuse gaf na 14 maanden de geest, net buiten de naar mijn mening te korte garantietermijn van maar 1 jaar. De leverancier heeft er aan gepruts, 150 euro. Na 2 minuten weer defect. Opgestuurd naar de fabriek. Nog eens 250 euro betaald.

Is de duur van de garantie niet Europees bepalend? Wie kent deze termijn?

avatar#4899
banjoiste
Berichten: 9
Reacties: 96

#4 Geplaatst: 2011-06-21 01:10:58

Ook wij zijn sinds kort overgestapt op Stihl en zijn er erg over te spreken. We hebben ze nog te kort om iets over de lange duur te kunnen zeggen, maar alleen al het makkelijk starten is geld waard. We hebben twee van de drie apparaten hier in LDF gekocht, nog geen ervaring met de service hier, in NL is die OK: in FR gekochte machine zonder morren netjes afgesteld.

Bij hetzelfde bedrijf waar we die twee Stihl's kochten, hebben we ook een kleine klepelmaaier gekocht voor achter onze Kubota. Met dat ding zijn we enthousiast eindelijk al die bramen en ander woekerwied te lijf gegaan. We kregen het gevoel dat we toch nog eens meester konden worden over onze hele hectare verwaarloosde grond waarvan we een deel graag als moestuin willen gaan gebruiken.

De deceptie kwam snel: alles volgens de instructies aangesloten (cardanas en zo) en lekker gemaaid. En ineens was het over: de verbinding tussen de overbrenging van de cardan naar de aandrijfketting opzij was gebroken en de klepels hingen als lamme vogeltjes in de bak. Een onderdeel van 4 cm massief metaal, zomaar in tweeën! Wij terug met dat ding, tja, ehm, we zullen het onderdeel voor u bestellen, kan twee tot drie weken duren. Nou ja, vooruit dan maar, wij moesten toch naar NL en zouden met 3 weken terug zijn. Dat was half mei. Die drie weken zijn er vier geworden, we zijn afgelopen zaterdag eens gaan kijken (18 juni) en het onderdeel is er nog steeds niet. Schijnt uit China te moeten komen, heeft die importeur geen onderdelen? Dus vragen wij om een andere machine, want wij moeten verder omdat de bramen ons anders weer over de schoenen groeien. Daar willen ze niet aan. Zouden ze maandag (vandaag, 20 juni) navraag doen, maar niets gehoord. Voordat wij met een pak boosheid naar die winkel gaan (we hebben daar tussen maart en half mei toch zo'n slordige 2500 euro binnengedragenonder andere voor die fijne Stihls) willen wij graag weten wat onze rechten zijn. We hebben een jaar garantie op die klepelmaaier, moeten wij tot Sint Juttemis op dat onderdeel gaan zitten wachten of hebben wij recht op een vervangende machine?