Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kan je de makelaar vertrouwen?

Auteur Bericht

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#0 Geplaatst: 2005-09-20 09:08:51

Ik kan direct van de eigenaar een (vakantie)woning kopen. De eigenaar zelf heeft nog geen makelaar ingeschakeld. Voor de waardebepaling zou ik zelf een makelaar in willen schakelen. Er gaan verhalen rond dat je in een dergelijk geval wel moet oppassen dat de door jouw ingeschakelde makelaar niet bij de eigenaar probeert de opdracht te verwerven om die woning aan jou te verkopen, dit omdat de Franse makelaar gewend is voor de verkoper op te treden. Hoe voorkom je zo iets? Heeft iemand hier ervaring mee?Weet iemand een betrouwbare makelaar in de nabijheid van de grens Voges / Haute Saone?

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#1 Geplaatst: 2005-09-20 09:53:18

ik ken een mij betrouwbaar overkomende makelaardij in vauvillers de

immobilier haute-saône. de uitbater is een nederlander dus de

communicatie is eenvoudig.

link: www.wnbimmobilier.nl

mvg

fons

avatar#5418
ines
Berichten: 5
Reacties: 6

#2 Geplaatst: 2005-09-20 10:21:00

Wij hebben contact gehad met de door Fons genoemde makelaar. Dit is prima verlopen, wij hebben hem ingeschakeld na de koop van de woning ivm de afwikkeling bij de notaris etc.

Verder heb ik contact gehad met een makelaar van franshuis, Mijke Beeren geloof ik, zij kwam heel betrouwbaar over (www.franshuis.nl).

Succes,

ines

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#3 Geplaatst: 2005-09-20 10:39:07

mijn ervaringen met franshuis zijn erg onplezierig geweest. maar ja dat kan natuurlijk een incident geweest zijn.

fons

avatar#2831
anita
Berichten: 14
Reacties: 36

#4 Geplaatst: 2005-09-20 11:33:52

Wij hebben, nadat we zelf een geschikt huis hadden gevonden, de hulp van Vievafrance ingeschakeld. Zij hebben verder alles uitgezocht (asbest, termieten, bestemmingsplannen, recht van overpad enz enz) en het koopcontract opgesteld (een hele stapel A4'tjes). Het bedrijf (een franse vrouw en een nederlandse man) is gevestigd in Nederland, maar zij gaan mee naar Frankrijk om op de dag van de overdracht ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Eerder hadden we contact met een nederlander die in Frankrijk woont en zich voordoet als bemiddelaar op de huizenmarkt, maar deze meneer was naar onze mening slechts uit op heel snel veel geld verdienen (hij wilde ons na een eerste bezoek aan een huis waarin wij geïnteresseerd waren al de volgende dag een koopcontract laten tekenen, wij wilden graag nog even nadenken en de zaken op een rijtje zetten. Dat vond hij niet verstandig, wij wel). Kortom, het mag duidelijk zijn dat wij met Vievafrance ontzettend goede ervaringen hebben. Ze werken ook snel en bijzonder accuraat en komen alle afspraken stipt na. Mocht je contact met ze willen zoeken, kijk dan op www.vievafrance.com

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#5 Geplaatst: 2005-09-22 08:26:29

Bedankt voor de tips m.b.t. de makelaar die lijken me heel bruikbaar.

Maar op mijn inhoudelijke vraag in het eerste deel van mijn bericht heb ik nog geen reactie.

Nogmaals “Hoe voorkom je zoiets? Heeft iemand hier ervaring mee?”

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#6 Geplaatst: 2005-09-22 09:00:15

Een makelaar die "expert immobilier" is (een titel die je behaalt na een examen) werkt in principe volgens  een soort "kwaliteits schema" die dat soort trukjes verbiedt.

Jij geeft hem als betaalde opdracht de waarde van een huis te bepalen (niet meer en niet minder) en hij zal jouw daarover een geschreven rapportje overhandigen, waarin hij zijn reputatie en competentie op het spel zet.

Ga ook op je gevoel af in de contacten met de makelaar als je de opdracht met hem voorbereid.

En mocht je ondanks alles twijfelen aan de juistheid van een taxatie, geef dan dezelfde opdracht aan een andere makelaar ter contrôle.

Groet.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2005-09-22 13:54:22

Rob,

wat je inhoudelijke probleem betreft: je kunt de makelaar vragen een huis te taxeren. Dat hoeft niet zo veel te kosten. Je bent bang dat de makelaar vervolgens probeert een verkoopopdracht van de eigenaar te krijgen. Maar waarom bespreek je dit niet met de verkoper, en vraagt hem dat niet moet doen. Maar waarom zou hij ook? Als er een gegadigde is en de prijs wordt door een derde vastgesteld, wat is dan nog de toegevoegde waarde van een makelaar? De formele afwikkeling kan immers ook door de notaris gebeuren.

avatar#5440
PJTK
Berichten: 0
Reacties: 4

#8 Geplaatst: 2005-09-22 14:33:28

Ik kan de suggestie van Ines aanbevelen: frans huis, Meike Beeren en

Ewoud Copijn, een nederlands stel dat sinds een jaar of 3 in die regio

werkzaam is

Wij hebben ons huis in de Haute Saone via hun gekocht en niets anders dan lof voor hun begeleiding.

Succes

Peter K.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#9 Geplaatst: 2005-09-24 17:47:23

Rob,

Over het algemeen kun je naar mijn mening best een Franse makelaar inschakelen. Dat zijn echt niet allemaal schurken, zoals je uit sommige griezelverhalen zou kunnen afleiden. Er is echter hiervoor 1 voorwaarde: DAT JE ZEER GOED FRANS SPREEKT!!  Is dat het geval en kun je ook uit de weg met het franse makelaars/notaris/onroerend goed jargon, dan moet het werken met de Franse makelaar geen problemen opleveren.

Echter, als je beheersing van het Frans minder goed is, zou ik liever een Nederlandse bemiddelaar met een goede reputatie inschakelen. Ik kan je uit eigen ervaring Arno Voogd van Inter France ( http://www.interfrance.nl/ ) aanbevelen.

Met vriendelijke groet,

Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2005-10-16 21:01:35

Ongeveer 4 jaar geleden is mijn moeder overleden en van de erfenis hebben ik met mijn vrouw vorig jaar een appartement gekocht aan de Zuid-Franse Middellandse zee.

Wij hebben contact gehad met dhr. van de Riet van Cinquieme Avenue (www.cinquieme-avenue.fr).

Het eerste contact verliep erg snel en accuraat: wij gaven onze wensen aan en hij heeft daarna contact gezocht met ons. Verder heeft hij ook enkele fiscale en succesionele adviezen gegeven en gaf hij hulp bij diverse administratieve rompslomp.

Ik kan hem aanraden, dat zekers maar volgens mij werkt hij uitsluitend in de Zuid-Franse omgeving. 

Groeten Gerrit