Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

depannage

Auteur Bericht

avatar#2767
pecheur
Berichten: 7
Reacties: 86

#0 Geplaatst: 2005-09-20 22:07:58

ik heb over mijn terrein een 2-tal leidingen , waarvan een hoogspanning?, de andere lijn bezorgt mij elektriciteit. Tevens staan er op mijn terrein een aantal bomen. Jaarlijks komt de EDF controleren of deze bomen gevaar opleveren voor de leiding. Indien nodig , dan snoeit men de bomen. Weet iemand mij te te vertellen , dat ik zelf verantwoordelijk ben voor het vrijhouden van de lijnen die voor de toevoer zorgen?en dat bij schade je voor de kosten moet opdraaien?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-09-21 07:57:23

Beste Karel,

normaliter is het zo dat eDF tot en met de meterkast verantwoordelijk is en de afnemer vanaf dit punt*.

Dat dit anders zou zijn als de toevoerleidigen over je eigen terrein lopen ben ik nog niet tegengekomen.

Christian von Klösterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

*) Vandaar ook dat eDF de meterkast graag aan de grens van het terrein plaatst - tenminste als het om het formaat landgoed gaat.

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#2 Geplaatst: 2005-09-21 22:12:29

Hallo Karel,

Tsja, ik ben er eigenlijk vanuit gegaan dat je er zelf verantwoordelijk voor bent. Ik heb namelijk ook 1 boom die onder de EDF-leiding staat. En volgens de vorige eigenaar moet die binnenkort toch echt een keer gesnoeid worden. Hij zei er niks van dat de EDF dit zal doen. Dus ga ik er vanuit dat de eigenaar v/d grond (en de bomen) ook deze moet onderhouden. Mocht dit, zoals je suggereerd zeker anders zijn, dan hoor ik dat graag!

Gerard D.

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#3 Geplaatst: 2005-09-22 18:34:43

Karel (en Gerard)

Mbt de leiding die jou stroom levert heeft Christian gelijk.

Voor andere leidingen (met een klein slagje om de arm):

Als de leiding boven de openbare weg loopt, en jouw boom (die jouw terrein dan dus eigenlijk "uitgegroeid" is) in de weg zit is snoeien jouw taak.

Als een leiding door de lucht jouw terrein oversteekt, dan moet de EDF voor onderhoud zorg dragen.

Wees erg voorzichtig met zelf snoeien. Vooral bij bepaalde weersomstandigheden is "te dicht bij" komen (zonder aanraken) al voldoende te zijn  om een (dodelijke) klap te krijgen.

Misschien handig om jouw geval even bij de EDF voor te leggen. Een interessante vraag zou kunnen zijn of je "onder die lijn" zonder beperkingen nieuw aan mag planten.

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#4 Geplaatst: 2005-09-23 12:50:15

Je kan ook de gelegenheid aangrijpen om de bovengrondse leiding in overleg met de EDF zelf ondergronds te leggen op je eigen terrein. Dat kost je natuurlijk geld en werk maar je hebt geen last meer van de snoeiers van de EDF. En een storend zicht op die leidingen en palen. Iemand hier heeft dat een week geleden gedaan.  

Bij mijn Engelse vriend zaagden ze op een moment dat hij er niet was (zal je altijd zien) een complete kop uit een prachtige ceder. Die kon hij daarna helemaal weghalen. Het was nog een niet meer in gebruik zijnde leiding ook!

Bij mij begonnen ze ook op een goeie dag te snoeien, ik kon nog net voorkomen dat de halve kastanje eraan ging en heb het verder maar zelf gedaan, wel uitkijken inderdaad!

Dat snoeien doen die snoeiploegen bijzonder grof. Ze vertelden wel dat de maximale afstand van de leidingen zo’n 1,5 meter moest zijn. Maar zij zagen de takken bij de stam af waardoor er gelijk een erg lelijke boom onstaat.