Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kader van steen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-09-27 22:14:28

Wij willen in de achtergevel van onze fermette in de haute saone een deuropening maken op de plek waar nu een omkaderd ( met natuursteen ) raam zit. Wij willen dezelfde soort stenen gebruiken voor de omlijsting van de deur maar de bestaande stenen zijn uiteraard niet groot genoeg. Wij hebben gehoord dat deze pierres d'embrasement worden genoemd, of pierres de tailles. Wie weet een adres waar deze stenen te koop zijn en of de benaming juist is ?

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#1 Geplaatst: 2005-09-27 23:05:39

mijn overbuurman voert al jaren dergelijke stenen af. hij dumpt ze

ergens volgens mij. in de herfstvakantie kan ik het hem vragen. waar

zit je ergens in de 70?

fons

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-09-28 09:23:36

Beste Angélique la Kreutz,

 

Ik heb deze stenen wel eens pierres taillées of moellons horen noemen. Het geheel heet ook een encadrement de porte/fenêtre. Vergis je je niet bij embrasement, want dat betekent volgens mij een vuurstorm?

 

Waar kopen?

Ik heb een aantal van deze raamomlijstingen van een sloophuis gehaald. Gewoon langs geweest, met de mensen die er werkten gepraat, belangstelling getoond en dan tegen een schappelijke prijs gekocht. De stenen werden ook nog in mijn schuur bezorgd.

In de plaatselijke krant staat ook vaak dat iemand al het materiaal mag hebben als hij/zij het huis maar netjes afbreekt. Dat is échte récupération en kringloop!

 

Christian von Klösterlein