Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Stucadoren

Auteur Bericht

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#0 Geplaatst: 2005-10-02 08:05:12

Nadat we de muren hebben gestucadoord willen de ramen- en deuren- kozijnen afwerken. Voor de verticale muren is dit geen probleem, maar het horizontale deel boven het raam en de deur levert problemen op. Als ik het mengsel aanbreng valt het er onmiddellijk af. Ik heb het geprobeerd met een wat dikker mengsel, echter zonder resultaat. Wie heeft hier ervaring mee? Met vriendelijke groet, Paul Subelack

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#1 Geplaatst: 2005-10-03 07:45:12

Hallo Paul,

Wat voor materiaal gebruik je? Is het een "mortier" of "enduit"?

Met mortier voorzie ik ook problemen met dit soort plekken. Ik heb onlangs ook enkele plekken aan de onderzijde van betonnen lateien bijgewerkt. Dit was inderdaad erg lastig! Als het om kleine correcties gaat lukt het nog wel (na 10x proberen). Maar ik denk eraan om een lichte bekisting te maken boven de ramen/deuren voor een paar cm morter. Ik heb gemerkt dat het (goed) natmaken van de muur met water waar al een beetje morter doorheen zit, het 'plakken' wel erg verbetert.

Maar als het om een enduit gaat, denk ik dat als je de laag niet te dik maakt het best moet lukken. Dit 'plakt' een heel stuk beter dan mortier (als je de juiste mengverhouding hebt gevonden).

Gerard D.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-10-03 07:59:14

Paul en Gerard,

bij stuc (= gips) is het alleen een kwestie van de juiste consistentie en ietsje natmaken van de ondergrond (plantenspuit, kwast).

Consistentie: het spul moet net niet van je ondersteboven gehouden troffel vallen.

Christian v.K.

avatar#2868
Gerard D.
Berichten: 15
Reacties: 72

#3 Geplaatst: 2005-10-03 08:56:10

Daarom had ik mijn twijfels of Paul het wel echt over stuc (=gips) had. Want dit plakt toch heel goed als de ondergrond wat vochtig en schoon is. Ik heb vorig weekend ook voor het eerst een 7m2 binnenmuur gestuct. Maar ik heb eerst een laag morter aangebracht om te egaliseren. Wat toch een stuk lastiger aanbrengen is dan stuc. Ik heb trouwens ook de betonijzers die op sommige plekken uitstaken in de betonnen balken hiermee afgesmeerd. Dus dat ziet er weer goed uit!

Gerard D.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#4 Geplaatst: 2005-10-06 13:07:36

En als het echt niet wil lukken, gewoon een stuk betonplex pasmaken plus een paar staanders die je eronder kunt klemmen, specie op de betonplex en dit geheel met draaiende/schuivende beweging naar boven drukken, staanders er (evt door een hulpje laten doen) onder klemmen en 2 etmalen hoopvol wachten. Daarna een paar tikken met de hamer tegen de betonplex, staanders eronderuit en voila, in 99 van de 100 gevallen keurig strak.

De echte stucadoor lacht of huilt om dit amateuristisch gedoe, maar voor mij telt het resultaat: " als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan".

Salutations,

Jos