Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

terras aanleggen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-10-10 11:03:53

Wij willen graag terassen welke vezakt zijn herstellen en een nieuw terras aanleggen. Onze 2e woning maison a pierre ligt erg afgelegen in de bergen in de Ardeche en is moeilijk bereikbaar. We denken dat het zinvol is om eerst afwateringsbuizen aan te leggen met een put e.d. Het is niet eenvoudig een aannemer te vinden en we overwegen nu om hetzelf te doen. Heeft iemand wellicht ervaring hiermee dan wel een tip hoe een en ander aan te leggen.   Johan

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-10-15 15:53:13

Johan,

niemand reageert?

Heeft niemand een terras aangelegd?

Ik heb de volgende ervaringen (van een terras in Utrecht, een in het Gooi, een in de Bourgogne):

1. De onderbouw is het meest belangrijke. 40-50cm uitgraven, puin storten, goed instampen/intrillen. Dann grof grind (bijv. gravillons 4/16 of 8/20), goed inwateren, laten inklinken.

2. Bij losse bestrating/beplating zandlaag aanbrengen, voor tegels in mortel een dalle en beton maken, met lichte wapening.

3. Afwatering is noodzakelijk bij vast gelegde en gevoegde tegels. Los in zand liggende tegels wateren door de voegen af.

4. Overal waar verdere verzakking niet uit te sluiten is zou ik voor los in zand liggende tegels kiezen. Die kan je na verzakking makkelijk weer opnemen, en je kan opnieuw egaliseren.

Een goede oplossing is ook het metselen van een muurtje rondom het aan te leggen terras, 20cm fundering en 20-30cm boven de grond. In dit vierkant al het puin storten dat bij de verbouwing vrijkomt, afwerken volgens 1 - 3, zie boven. Voor het murtje natuurlijk een steensoort kiezen die bij het huis past.

Is da een beetje wat je zocht? Denk ok aan leidingen voor de terrasverlichting etc. Dikke gaines ingraven.

Sterkte, succes!

Christian von Klösterlein

passionné de bricolage - pas bricoleur par necessité

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-10-18 11:56:17

Christian

Bedankt voor de tips ik zal er zeker gebruik van maken.

Met vriendelijke groet, Johan