Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

kopen begeleid vanuit nederland??

Auteur Bericht

avatar#5452
adrian
Berichten: 3
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2005-10-22 10:25:44

Wij zijn voornemens om in 2006 permanent naar zuid frankrijk (dep. 47,24,46,32,31) te gaan verhuizen. Het idee is om eerst het nederlandse huis te verkopen en daarna een huis in frankrijk te gaan kopen. De mogelijkheden nadat het huis in nederland is verkocht zijn om tijdelijk te huren in nederland of in frankrijk. Wij zouden willen weten of er iemand is die ervaring heeft met het kopen vanuit nederland. Wat is dan het beste je laten begeleiden door een in nederland gevestigde organisatie of door een in frankrijk gevestigde organisatie. Een tweede mogelijkheid isom in frankrijk tijdelijk te huren en dan vanuit frankrijk je door een nederlandse of franse organisatie te laten begeleiden   Wij hebben het dan over het zoeken en kopen van een huis!   Bij voorbaat onze dank   Adriaan van Zwam

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2005-10-23 09:53:56

antwoord op adriaan van zwam

Vanuit mijn eigen ervaring werkt het beste om in LDF iets te huren op tijdelijke basis en vandaaruit zelf te zoeken. Zo spaar je kosten en teleurstellingen uit door franse makelaars.

Op het forum zijn overigens wel mensen die goede ervaringen hadden met kopen vanuit NL, hangt dan erg af wie je daarvoor inschakelt. Succes, Dit

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-10-24 14:24:41

 

Als na de verkoop in Nederland de keuze is huren in NL of in FR, dan zou ik zeker adviseren om te huren in FR. In de winter bijvoorbeeld, als ook LDF zich niet altijd van haar meest florissante kant laat zien. Vervolgens kan vanuit deze uitvalsbasis gedegen naar het Franse onderkomen worden gezocht: zelf (via de lokale krantjes of de notaris) of met behulp van een agent (makelaar). Als er problemen met de taal zijn, kan het aanbeveling verdienen om te zoeken naar een NL bemiddelaar in Frankrijk (zie deze website voor de adressen). Een aantal van hen zorgt ook voor een service après vente (aansluiting EDF, telefoon, notaris enz.).

Wim

(een weekje in Nederland)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2005-10-26 19:40:32

De oplossing van huren in France na de verkoop is dat je 2x moet verhuizen en inrichten (tenzij je een gemeubileerd huis kunt huren, maar dan moet je je boedel weer opslaan). Volgens mij kun je het beste ruim tevoren gedurende een week (of langer) een vakantiegite huren om de omgeving te verkennen en om contacten te leggen met makelaars en notarissen. Als je huis in NL dan verkocht is, huur je opnieuw een vakantiewoning en kun je gericht gaan zoeken. Het is ons gelukt om in één week tijd een (tweede) huis in France te kopen. Was wel hard werken, maar met een beetje geluk sluit in jullie geval de overdracht van het oude en nieuwe huis dan goed aan. 

avatar#304
fons
Berichten: 10
Reacties: 168

#4 Geplaatst: 2005-10-26 22:37:40

waarom niet verkopen met een oplevertermijn van b.v. 6 maanden. heb ik

ooit moeten accepteren toen ik mijn huidige huis in nederland wilde

kopen.

fons

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-10-27 21:53:42

Ja, precies. Dan hoef je je ook niet zo te haasten. Maar ik zou wel van tevoren proberen te bepalen in welk gebied in Frankrijk je wilt gaan kopen. Dat kost echt heel veel tijd. En dat kun je nu al gaan uitzoeken, lijkt me.

avatar#5452
adrian
Berichten: 3
Reacties: 1

#6 Geplaatst: 2005-10-29 14:32:16

Ik denk dat zo'n opleverperiode een goed idee is want over het algemeen zal ook de koper van mijn huis in nederland ook zijn/haar huis willen verkopen. Naar ik gehoord heb is de verkooptijd gemiddeld 80 dagen!

Iedereen bedankt voor de reacties en wellicht tot de volgende vraag ?

Groeten Adrian

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#7 Geplaatst: 2005-10-31 20:28:54

Het valt mij op, dat jullie zoekgebied wel erg groot is. Het risico is groot, dat je veel te grof gaat zoeken. Wat iemand al aangeraden heeft: besluit vooraf in welk departement je wilt gaan wonen en ga dan intensief op zoek.

Van belang is vooral op hoeveel afstand je maximaal van een grote stad wilt wonen en ten tweede of het departement belastingtechnisch een duur of een goedkoop departement is.

Wellicht hebben jullie nog wel meer punten op het lijstje staan. Bedenk ook dat het klimaat in Frankrijk bestaat uit zeer veel micro-klimaten en dat je dus zeer goed het betreffende micro-klimaat  moet kennen. Let vooral op de richting en de sterkte van de heersende wind.

Wij wonen in 11 (Aude) precies op de grens van het atlantische en het mediterrane klimaat. Fantastisch, alleen zorgen de Montagne Noir en de Pyreneeen voor een Venturi effect (=windversnelling door een trechter). Dat heeft best invloed op ons klimaat, waar wij geen rekening mee rhebben gehouden toen wij kwamen kijken: het was toen nagenoeg windstil!