Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Veldwerk

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-10-27 15:41:31

Ik ben op zoek naar het veldwerk van mijn perceel (met woning) in Frankrijk. Dit zijn plattegronden waarmee je kunt bepalen waar de grenzen van je perceel liggen. Op deze plattegronden staan maten aangegeven vanaf vaste punten, b.v. vanaf de hoek van een huis.   Hier in Nederland koop je het veldwerk bij het Kadaster. Kan iemand me vertellen waar ik dit in Frankrijk kan verkrijgen. Bij de belastingdienst hadden ze alleen de administratieve gegevens met een eenvoudig plattegrondje (geen veldwerk!). Op mijn vraag waar ik het veldwerk wel zou kunnen verkrijgen, kreeg ik geen antwoord.   Mogelijk kwam dat door de taal. Ik wist bijvoorbeeld geen franse naam voor veldwerk. Doordat ik het moest omschrijven, dachten ze dat ik ruzie had met de buren. Ze rieden me aan, een landmeter te laten komen om de grenzen uit te zetten.   Maar dat bedoel ik niet. Ik werk hier in Nederland vaak met kadastrale gegevens en ben goed in staat een veldwerk te lezen en daarmee de grenzen te bepalen. Ons Nederlandse systeem is van oorsprong Frans, dus ook in Frankrijk zullen er veldwerken op papier staan. Maar hoe kom ik er aan?   Samengevat: Wat is de franse vertaling voor VELDWERK? Waar bestel of koop ik het?   gr.   Gerard

avatar#5411
remco
Berichten: 8
Reacties: 32

#1 Geplaatst: 2005-10-28 08:54:42

Gerard,Frankrijk kent ook een Kadaster (Cadastre?). Die hebben de kaarten met percelen/grenzen. Vaak heeft de plaatselijke mairie die kaarten ook, maar die bron kan wel eens wat minder betrouwbaar zijn.Leuk onderwerp in Frankrijk, veel kaarten zijn bepaald niet erg nauwkeurig op schaal getekend, vooral in de rurale gebieden komt dat veel voor. Bij discussies die dan volgen wordt door geometres dan vaak de natuurlijke orientatiepunten aangehouden, bijv. beekjes, afgronden, bomen, etc. Bij het kopen van land is het handig om de eigenaren van de aangrenzende percelen te betrekken om toekomstige oorlog te voorkomen.Vaak zal het ook voorkomen dat de verkochte vierkante meters wat meer of minder kunnen zijn als je het zelf echt nameet. Volgens mij mag dat iets van +/- 5% bedragen.Toevallig heb ik de laatste tijd een aantal van bovenstaande discussies met verbazing van dichtbij mogen volgen in de Aude.Kernwoorden: limites cadastrale, plan de situation du terrain. Wellicht hebben anderen hier op het forum nog taalkundige aanvullingen :-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-10-28 09:19:00

Remco en Gerard,

geen taalkundige aanvullingen, maar ervaringen uit een ander Europees land (u mag raden welke):

Het veldwerk,  i.e. alle originele metingen, worden door de dienst van het kadaster of de in opdracht hiervan werkende géomètre als interne gegevens beschouwd. Alleen de resultaten, bijv de uitgewerkte kadastrale plannen, zijn voor het publiek beschikbaar. Dit om misverstanden en foute interpretaties (door een leek, die jij blijkbaar niet bent) te voorkomen.

Zou dat in Frankrijk ook zo kunnen zijn?

Christian von Klösterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#3 Geplaatst: 2005-10-30 19:42:16

Ik vraag me af of die gegevens er altijd wel zijn?

Ze zullen het misschien niet altijd graag toegeven, maar ik heb de indruk dat nogal wat perceelgrenzen op kadastrale kaarten tamelijk impressionistisch zijn, gemaakt op basis van de grens van een beekje, een akker, en als daar dan niets aan verandert blijft het wel duidelijk.

maar...er verandert wel veel, een gemoderniseerde weg ligt 25 meter verderop en de oude holle weg wordt een bramengeul, de EDF maakt een pad naar een mast enzovoort. Ik probeer zelf van ons terrein een indruk te krijgen, waar welke grens ligt. Soms helpt het relief, soms de samenstelling van de soorten in het bos, soms grote stenen die mogelijk een perceelgrens waren. Rondom het huis heb ik driehoeksmeting gedaan om een plattegrond voor de tuininrichting te maken, maar voor verderop is dat ondoenlijk. Met GPS zijn we nog maar net begonnen.

Echt veldwerk zou me enorm helpen, maar ik ben er vanuitgegaan dat het er niet is. Als dat er wel is zou ik het dolgraag hebben!

Wie weet het?

Antonia