Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aannemer inhuren?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-10-30 15:04:27

Wij hebben gehoord dat de meeste Franse banken alleen een hypotheek voor een verbouwing verlenen als die verbouwing uitgevoerd wordt door een gecertrificeerde aannemer. een soort Doe-Het-Zelf-Ontmoedigingsbeleid. Is dat zo of zijn er manieren om dit te omzeilen zodat je wel geld van de bank krijgt,maar toch (grotendeels) zelf de verbouwing uitvoerd?   Alvast bedankt!  

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-11-04 00:26:15

Bij belangrijke verbouwingen vragen de Franse banken inderdaad meestal een kopie van de offerte en verlangen tijdens de verbouwing regelmatig kopieën van rekeningen te zien. Overigens verstrekken de banken geen hypothecaire lening bij een verbouwing maar een prêt of crédit immobilier. Wellicht kun je met gebruikmaking van deze terminologie wat meer bereiken bij je bank.

Wim

PS Als je een aannemer inschakelt profiteer je nog van de lage TVA, ook op de materialen.