Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hypotheek met een Nederlandse WAO uitkering?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2005-11-05 23:15:50

Heeft iemand ervaring met het aanvragen van een hypotheek bij een Franse bank met een Nederlandse WAO-uitkering (plus aanvullend ao-pensioen) als inkomen? Welke documenten zijn b.v. nodig voor een toetsing van het inkomen? Het gaat om een "maison principale". Alvast bedankt!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2005-11-06 01:12:21

De Franse banken verlangen een opgave van het inkomen en als de vaste inkomsten uit de WAO (enkele jaaropgaven van UWV overleggen), kunnen worden aangetoond, dan worden deze uitgelegd als zijnde een 'pension'. Of het verstandig is om dat pension verder toe te lichten als pension d'invalidité (de veel gebruikte vertaling van de WAO) is de vraag.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-03-05 23:23:38

De financiering is rond, mét WAO-uitkering en arbeidsongeschiktheidspensoen. Bij de vertrouwde Credit Agricole in het dorp. Ik heb wel eerst bij enkele banken moeten "winkelen". De Rabobank omdat ik al in Frankrijk woon en ze alleen voor Nederlands ingezetenen een hypotheek op een frans huis verzorgen. Van geen enkele Franse bank heb ik vanwege de aard van het inkomen - arbeidongeschiktheidsuitkering- een afwijzing gehad. Ik heb wel stukken moeten laten vertalen om e.e.a. duidelijk te maken.