Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

modulerende cv-ketel

Auteur Bericht

avatar#3057
Frans
Berichten: 18
Reacties: 24

#0 Geplaatst: 2005-11-07 16:17:19

Ons huis is voorzien van een DE DIETRICH modulernede cv-ketel type city 1.24 met boiler. Nu wil ik daar een THEBEN RAMSAS 850 TOP modulerende (gekregen) kamerthermostaat op aansluiten. Deze thermostaat werkt volgens het Open therm protocol. Nu is het noodzaak dat ook de ketel volgens dit protocol werkt anders is hij direct kapot. Deze informatie kan ik echter nergens achterhalen, ook bij fabrikant wordt ik niet wijzer. Ter info DE DIETRICH is een Frans merk en in NL niet op de markt. Theben wel!!   Wie kan mij hier iets meer over vertellen.   bedankt alvast   Frans

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2005-11-07 19:59:11

Frans,

geen idee.

Vroeger, in de jaren zeventig, toen je nog die ronde Honeywell-thermostaten had die op een ouderwets zakhorloge leken, kon je iedere thermostaat op ieder ketel aansluiten.

Maar bij drie door/bij mij sinds 1986 ge´nstalleerde ketels heb ik steeds de bij de ketel meegeleverde besturingsunit (thermostaat mag je tegen die computertjes niet meer zeggen) geplaatst.

Ik weet echt niet wat het OpenTherm protocol inhoudt.

Christian von Kl÷sterlein

- Hoe meer je weet hoe beter je beseft dat je niet alles kan weten -

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2005-12-06 16:37:20

Frans,

OpenTherm is een communicatie protocol tussen de ketel en Regelaar (kamerthermostaat).

De Meeste ketels zijn op verschillende manieren aan te sturen en aan te sluiten op de Klemmenstrook (zie technische gegevens).

1e Aan - Uit

2e Aan - Uit , Hoog- Laag.

3e Modulerend.

Of het aangegeven type ketel kan communiceren met de Theben regelaar kan je aanvragen bij De Dietrich.

Suc6

ERIC

avatar#3057
Frans
Berichten: 18
Reacties: 24

#3 Geplaatst: 2005-12-06 22:17:48

Eric, bedankt voor je reactie.

Punt is dat ik meerdere keren Dietrich en Theben heb benaderd maar geven geen antwoord. De ketel is geen hoogredementsketel maar een zg VR-ketel (wel modulerend) met slechts twee twee contactpunten voor de thermostaat. Nu is hij gewoon doorverbonden en werkt op de ketel-thermostaat. In de handleiding staat niets over Open-therm. Wel dat ieder normale thermostaat kan worden aangesloten. Maar ik denk dat een modulerende ketel niet perse hoeft te werken via Open-Therm.  Wat is het verscil tusse aan-uit en hoog-laag?

groet,

Frans

avatar#1773
winston
Berichten: 1
Reacties: 12

#4 Geplaatst: 2005-12-09 14:30:47

Ik heb ook zo'n ouderwets ketel (merk Fasto) hier in Nederland. De klokthermostaat (met vier draden) ging kapot en ik heb het laten vervangen door een gewone thermostaat met twee draden. Deze werkt ook modulerend, maar dan heb ik geen klok functie - vond ik alleen lastig.

Op de ketel zelf zijn er meerdere aansluit mogelijkheden.  De monteur heeft met de vier draden geprutst en ik zie dat de twee draden nu verbonden zijn met de twee contacten met de woorden Aan en Uit.

Misschien heb je iets aan deze informatie.

Winston

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2005-12-09 14:40:55

Frans,

Aan\Uit betekend Alles (100%) of niets (0%)

Hoog\Laag betekend Hoog (100%), Laag (50%) of niets (0%)

Boven aangegeven percentage is afgegeven vermogen (hoeveelheid warmte) van de ketel aan de CV installatie.

Zoals je aangeeft heb je maar twee contactpunten en dus een aan\uit ketel.

Geen Openthermregelaar aansluiten, dit werkt niet.

Jouw ketel zal bij warmtevraag van de installatie (Aan) de ingestelde temperatuur op de ketelthermostaat gaan aanmaken (in jou geval vaak tussen de 70 en 90 gr celcius aanvoertemperatuur)

Op het moment dat de gevraagde aanvoertemperatuur is bereikt zal een ingebouwde regeling in de ketel zelf het vermogen van de ketel terug schroeven.

Dit gedrag noemt men moduleren van de ketel op basis van de aanvoertemperatuur.

Want er is voldoende warmte aan de installatie afgegeven en kan de ketel op een lager vermogen draaien.

Houdou

ERIC

avatar#5446
HansPiet
Berichten: 13
Reacties: 198

#6 Geplaatst: 2005-12-13 19:20:52

Ik heb ook een De Dietrich 1.24 met boiler. Uitstekend ding, maar als jij zo'n rechthoekig kastje in de kamer hebt met 1 klokje en 3 knoppen, dan kun je het opgeven. Ik heb nog steeds een beeldschone radiografische thermostaat liggen, die er volgens de chaufagiste zo op kon, maar nietes...

Het gaat erom of er 2 of 3 stuurdraden zijn. Onze ketel  -ik bedoel de jouwe (waarschijnlijk) en de mijne (zeker) -  hebben slechts twee stuurdraden.

Je zou eventueel een andere interface unit kunnen kopen - zie manual - maar dat is het niet waard.

Ik heb ook De Dietrich gebeld en waarschijnlijk belt iedereen ze, want ze reageerde getergd. Ik koop nooit meer een De Dietrich, hoe goed de rest van de installatie  ook moge zijn....